5 seriale chinezești care au fascinat Europa. Trebuie să le vezi!

5 seriale chinezești care au fascinat Europa. Trebuie să le vezi!
Dacă acum douăzeci de ani telenovelele făceau audiențe uriașe, în urmă cu cinci ani în casele românilor au intrat telenovelele turcești. Acum însă trend-urile se îndreaptă spre producțiile asiatice. Vă prezentăm cinci seriale chinezești care au fascinat Europa.

Serialele chinezești au prins teren în ultimii ani, devenind din ce în ce mai populare. Chiar TVR1 difuzează un astfel de serial, care face audiențe record. În cele ce urmează, vă prezentăm cinci seriale chinezești pe care trebuie să le vezi. Iar daca îți plac dramele romantice cu costume de epocă și puțină istorie, producțiile acestea merg de minune. Sunt disponibile pe Netflix, sau pe site-uri de profil. 

1. Eternal Love (Dragoste eternă) 

Serial de televiziune chinezesc din 2017, cu Yang Mi și Mark Chao. Se bazează pe romanul xianxia cu același nume de Tang Qi Gong. La 1 August 2018, serialul avea 50 de miliarde de vizualizări. Drama prezintă povestea de dragoste a două zeități, care se reîntâlnesc pe parcursul a trei vieți. Costumele și decorurile sunt de-a dreptul impresionante, iar jocul actorilor este unul de excepție. 

2. Eternal Love of Dream ( Dragostea eternă a visului) 

Eternal Love of Dream, cunoscută și sub numele de Three Lives Three Worlds, The Pillow Book, este un serial de televiziune chinez din 2020, cu Dilraba Dilmurat și Gao Weiguang. Se bazează pe romanul Three Lives Three Worlds, The Pillow Book de Tangqi Gongzi și este continuarea dramei 2017 Dragoste eternă. A fost unul dintre cele mai așteptate seriale chinezești. Prezintă povestea de dragoste dintre Dong Hua, un zeu arătos, dar în vârsta de milioane de ani și Bai Feng Jiu, o zeiță tânără în vârstă de 60 de mii de ani. 

3. Prințesa Weiyoung

O serie de televiziune chineză din 2016 cu Tiffany Tang în rolul principal, alături de Luo Jin, Vanness Wu, Mao Xiaotong și Li Xinai. Este adaptat din romanul ”Fiica otrăvitoare” de Qin Jian și este o relatare fictivă a domniei împăratului Wencheng al nordului Wei și a regenței împărătesei Feng.

4. Legenda lui Fu Yao 

Legend of Fuyao este un serial de televiziune chinezesc din 2018 bazat pe romanul ”Împărăteasa Fuyao” de Tianxia Guiyuan. Povestea are loc în universul celor cinci regate, condus de orașul imperial Tianquan. Fuyao a fost formata dintr-un lotus purtat de firmamentul antic. Adoptată ca orfană, ea a servit ca sclavă pentru secta Xuanyuan din Regatul Taiyuan. O serie de tragedii au dus la o călătorie pe tot pământul pentru a aduna artefactele magice care ar putea ridica blestemul care i-a stricat viața. Pe parcurs l-a întâlnit pe prințul moștenitor din Tianquan, care desfășura misiuni secrete pentru a înăbuși neliniștile din cele cinci regate.

5. The King’s Woman ( Femeia Regelui)

Este un serial de televiziune chinezesc din 2017, cu Dilraba Dilmurat și Vin Zhang. Este adaptat din romanul ”The Legend of Qin: Li Ji Story”. Prezintă povestea unui rege chipeș, dar crud cu supușii săi. Întalnește o femeie de care se îndrăgostește și hotărăste să o oblige să intre în haremul lui. De aici încep o serie de încurcături politice și de dragoste, îmbinate cu luptele din cadrul haremului de la palat. 

Recomandarile noastre