A fost descoperit cel mai mare safir albastru corindon natural din lume. E uluitor cât cântărește nestemata

A fost descoperit cel mai mare safir albastru corindon natural din lume. E uluitor cât cântărește nestemata
Cu doar trei luni în urmă, autoritățile din Sri Lanka au prezentat cel mai mare safir albastru corindon natural.

A fost găsit într-o groapă de pietre prețioase. După ce a fost verificat, gemologii au dat verdictul. Este cel mai mare safir albastru corindon natural din lume.

A fost descoperit cel mai mare safir albastru corindon natural din lume. Cântărește 310 kilograme

Au trecut trei luni de când Sri Lanka se laudă cu o adevărată comoară: cel mai mare safir albastru corindon natural din lume, care cântărește 310 kilograme. Potrivit informațiilor oferite de Reuters, acesta a fost descoperit într-o groapă de pietre prețioase, apoi studiat de gemologii locali. Până în prezent însă, organizațiile internaționale nu au certificat incredibila piatră prețioasă.

Călugării au înălțat rugăciuni

După faimoasa descoperire, safirul a fost dus la locuința unuia dintre proprietarii de gropi de pietre prețioase din Horana, la 65 de kilometri sud de Colombo. Interesant este faptul că, înainte de a fi dezvelit, un grup de călugări budiști au scandat binecuvântări.

Safirul a fost descoperit în Ratnapura

Fantastica piatră a fost găsită în Ratnapura, un loc bogat în pietre prețioase. Tot aici a fost găsit de localnici, absolut întâmplător, în spatele unei case, și cel mai mare ciorchine de safire stelate. Din acest moment, Ratnapura, considerată lider mondial în exportul de safire și alte nestemate, poartă denumirea de capitala pietrelor prețioase.

Piatra va fi scoasă la vânzare anul viitor

Potrivit președintelui Autorității Pietrelor Prețioase din Sri Lanka, piatra care a fost numită Regina Asiei, va fi vândută anul viitor. S-a luat hotărârea ca nestemata să fie înstrăinată, pentru a aduce resurse financiare în arhipelag. „Această nestemată cântărind peste 310 kilograme, este o descoperire rară.

Preconizăm să o scoatem la licitaţie la Dubai, pe 20 ianuarie”, a mărturisit EFE, preşedintele Autorităţii Pietrelor Preţioase din Sri Lanka, Tilak Weerasinghe. Tot în Sri Lanka a fost descoperit în 2016, un alt safir, de 1.400 karate, estimat la 90 de milioane de euro. Recordul a fost acum bătut.

Sursă foto: AFP