A fost lansat în 2002, acum va începe din nou să emită. Ce post de televiziune a primit licență de la CNA

A fost lansat în 2002, acum va începe din nou să emită. Ce post de televiziune a primit licență de la CNA
După 10 ani de întrerupere, românii se vor putea delecta cu un nou post de televiziune. Când va începe să emită.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a mai făcut fericit un post de televiziune. Iată cine va începe să emită în curând.

A fost lansat în 2002, acum va începe din nou să emită. Ce post de televiziune a primit licență de la CNA

TVR Cultural, un post de televiziune îndrăgit de români, va fi din nou în atenția acestora. Acesta a primit licența de la Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru difuzarea pe satelit și în sistem digital terestru.

„CNA a decis, în unanimitate, cu puțin timp în urmă, să acorde licență de emisie postului TVR Cultural. Mulțumesc tuturor celor care mi-au oferit sugestii despre cum ar trebui să arate noul canal, ce proiecte ar trebui să abordeze și ce oameni ar trebui să îi dea viață! Multe dintre ele se vor regăsi în programele TVR Cultural”, a anunţat Dan-Cristian Turturică.

Va prezenta românilor mari evenimente culturale europene şi internaţionale

TVR Cultural a fost lansat în anul 2002, iar în acel moment a fost singurul post care a avut un profil exclusiv cultural, dar și-a închis porțile pe 15 septembrie 2012. TVR Cultural își dorește să devină o platformă pentru promovarea valorilor culturale și spirituale, dar și a creatorilor români. De asemenea, noul post de televiziune va aduce telespectatorilor și marile evenimente culturale europene și internaționale.

„Va fi o demonstraţie că există audienţă pentru producţii serioase şi de calitate”

„TVR va face mai mult pentru cultura românească, vom îmbina respectul pentru creaţiile clasice, de patrimoniu, cu deschiderea spre proiectele moderne, actuale, vom oferi spaţiu de expresie pentru un dialog viu, profund între oamenii de cultură şi artiştii din generaţii diverse. (…) Reînfiinţarea canalelor TVR Info şi TVR Cultural reprezintă un act de reparaţie.

Nu trebuie să uităm cât de mulţi cetăţeni români au regretat desfiinţarea celor două posturi. Vom avea ocazia acum să le demonstrăm telespectatorilor cât de importante sunt aceste două proiecte pentru societate. Va fi o demonstraţie că există audienţă pentru producţii serioase şi de calitate”, a declarat Dan-Cristian Turturică, PDG al SRTv. Emisia postului TVR Cultural va fi reluată până la finalul acestui an.

Sursă foto: ziarul lumina