A început „procesul deceniului”-Rețeaua Epstein. Detaliile sunt teribile. Fratele lui Ghislaine Maxwell e convins de un anume deznodământ

A început „procesul deceniului”-Rețeaua Epstein. Detaliile sunt teribile. Fratele lui Ghislaine Maxwell e convins de un anume deznodământ
Iubita și apoi angajata pedofilului Jeffrey Epstein a petrecut ultimele 17 luni în arest, după reținerea ei, în iulie 2020. Fratele ei, Ian Maxwell, a spus că procesul început luni este menit să o distrugă, deoarece autoritățile sunt disperate să dea vina pe cineva pentru crimele defunctului finanțator.

Procurorii  care au declanșat „procesul deceniului”, susțin că Ghislaine  a racolat fete de doar 14 ani să întrețină relații sexuale cu Epstein, și a mințit când a depus mărturie într-un caz anterior. Maxwell se confruntă cu șase capete de acuzare, inclusiv acuzații de abuz sexual asupra copiilor și trafic de minori. Fostul ei iubit, și apoi angajator, Epstein, s-a sinucis în închisoare, în 2019, înainte de a fi judecat pentru acuzațiile de abuz sexual asupra minorilor.

Ea riscă până la 80 de ani de închisoare dacă va fi condamnată. Ea a pledat nevinovată pentru toate acuzațiile. Ian Maxwell susține că sora lui, în vârstă de 59 de ani, „plătește un preț mare” pentru crimele fostului ei iubit. Procesul care a început șuni  la tribunalul Thurgood Marshall din SUA se va desfășura până la jumătatea lunii ianuarie.

Ian Maxwell a spus, de asemenea, că sora lui a fost prinsă în cursă de un sistem de justiție penală din SUA, intenționat, ca să scoată pe cineva responsabil pentru crimele lui Epstein.

Astfel, Ghislaine a fost acuzată că a procurat fete de 14 ani pentru ca Epstein să le abuzeze sexual. De asemenea, este acuzată că s-a alăturat ea însăși la abuz, deși neagă toate acuzațiile împotriva ei. Ea a fost acuzată de mărturie mincinoasă, dar aceste acuzații urmează să fie judecate după ce se va încheia procesul ei pentru crime sexuale. Acuzațiile se referă la mărturia pe care a dat-o în 2016, într-un dosar de defăimare intentat împotriva ei de acuzatoarea lui Epstein și a prințului Andrew, Virginia Giuffre.

Fratele lui Ghslaine Maxwell îi plânge de milă surorii lui

Ian Maxwell (foto) spune că sora lui se află, de 17 luni, în „izolare efectivă” la Centrul de Detenție Metropolitan din Brooklyn. Ea are la dispoziție o celulă de 6 pe 9 metri, care nu are lumină naturală și este echipată cu o toaletă și un pat de beton.

Ea nu poate dormi, deoarece este urmărită non-stop de patru paznici și 10 camere, din cauza îngrijorărilor nejustificate că ea prezintă un risc de sinucidere, a mai spus el, citat de Daily Mail.

La începutul acestei luni, un judecător a refuzat din nou să o lase pe fosta iubită a lui Epstein în arest la domiciliu, invocând natura gravă a acuzațiilor și riscul ei de a fugi.

„Surpriza” dinaintea procesului. Cum racola Ghislaine Maxwell fetele

Trei anunțuri  de mică publicitate, plasate de Maxwell în 1997, au apărut și ele înaintea procesului. Reclamele au fost plasate în ziare din Palm Beach, Florida – unde Epstein avea un conac – în ianuarie 1997. Cei aflați în căutare de locuri de muncă au primit un număr de telefon pentru a o suna pe „miss Maxwell”.

Numărul se potrivește cu cel pe care Ghislaine Maxwell l-a dat poliției când a fost oprită pentru o infracțiune la volan, în SUA, în aceeași perioadă. Ea locuia la „House of Sin” (n.r. trad. – Casa păcatului), cum era supranumit conacul fostului ei iubit Epstein, la 358 El Brillo Way, Palm Beach. Unul din anunțuri spune că se căuta o „persoană pentru a răspunde la telefon și pentru a face curățenie ușoară în timpul vacanțelor școlare. Sun-o pe domnișoara Maxwell, 655-3704”.

Maxwell, acuzată că a angajat fete să-i facă „masaj cu finalizare” iubitului

În 2016, o acuzatoare a lui Epstein, Johanna Sjoberg, a susținut, într-o declarație, că Maxwell a recrutat-o ​​pentru a-i oferi masaje magnatului, în 2001, când era studentă în Palm Beach. Ea a susținut că, într-o altă întâlnire, Maxwell a încurajat-o să „termine treaba” în timp ce îi făcea masaj lui Epstein, potrivit documentelor instanței.

Sjoberg susține că a fost „pedepsită” atunci când Epstein nu a reușit să aibă orgasm ca urmare a unuia dintre masajele ei. Despre acestea, Maxwell i-ar fi spus că sunt necesare pentru că „ea (Maxwell) nu i-ar putea face pe plac atât de mult pe cât avea nevoie, și asta este motivul pentru care erau alte fete prin preajmă”.

Descriind faptele lui Maxwell, studenta de atunci a spus: „Îmi cumpărase un aparat de fotografiat, iar eu eram acolo, făcându-i lui Jeffrey un masaj. Nu am știut că ea era în posesia aparatului de fotografiat decât mai târziu. M-a sunat după ce am plecat și mi-a spus: „Am camera pentru tine, dar nu o poți primi încă pentru că ai venit aici și nu ți-ai terminat treaba și a trebuit să o termin pentru tine””.

Când a fost întrebată dacă asta înseamnă să-i ofere un orgasm, ea a spus: „Da. Ea a sugerat că nu l-am terminat pe Jeffrey și așa că a trebuit să o facă ea”.

Sjoberg, pusă și la dispoziția prințului Andrew

Sjoberg a susținut anterior că prințul Andrew i-a atins sânii cu o marionetă Spitting Image (n.r. show tv de parodie britanic) în casa lui Epstein din New York, în 2001.

Cel de-al doilea fiu al Reginei a ocolit întrebările despre presupusul incident, în timpul notoriului său interviu la BBC Newsnight de acum doi ani, spunând că este posibil să fi vizitat proprietatea pedofilului, dar „cu siguranță nu a avut, cu siguranță, cu siguranță nu, nu, nicio activitate”.

Elevă de liceu păcălită să ajungă în patul lui Epstein

Annie Farmer susține că avea 16 ani când a fost păcălită să viziteze ferma lui Epstein din New Mexico, sub pretextul de a participa la un eveniment pentru studenți.

Dar când a sosit, nu mai erau alți studenți. Ea a spus că Maxwell a încercat să o liniștească ducând-o la film și la cumpărături și făcându-i un masaj nesolicitat în timp ce adolescenta era topless.

Deși nu este identificată după nume în documentele instanței, Farmer și-a descris experiențele în interviuri cu ABC și The New York Times. Când Maxwell –  care are dublă cetățenie, americană și franceză – a cerut eliberarea pe cauțiune, Farmer i-a cerut judecătorului să respingă cererea, numind-o „psihopată”.

„Nu cred că… vreuna dintre femeile pe care le-a exploatat va fi ok dacă va fi eliberată pe cauțiune, a scris Farmer într-o scrisoare către instanță. Ea a trăit o viață de privilegii, abuzând de poziția sa de putere pentru a trăi dincolo de reguli. Să fugă din țară pentru a scăpa încă o dată s-ar potrivi cu istoria ei lungă de comportament antisocial”, se arată în scrisoare.

Împrumutată pentru relații intime, la 17 ani

Virginia Giuffre, care a intentat un proces civil împotriva prințului Andrew, dar nu face parte din dosarul penal al procesului fostei iubite a lui Epstein, a descris-o pe Maxwell drept o figură „Mary Poppins” care le-a făcut pe tinere să se simtă confortabil în timp ce erau ademenite în rețeaua bărbatului.

Giuffre susține că Epstein a împrumutat-o ​​pentru relații intime  asociaților săi bogați și puternici, inclusiv prințului Andrew, când ea avea doar 17 ani. Se știe că Maxwell, veche prietenă a lui Andrew, i l-a prezentat pe prinț lui Epstein. Alte întâlniri cu prințul Andrew au avut loc la casele lui Epstein din Manhattan și Insulele Virgine.

Giuffre l-a dat în judecată pe prinț la New York, acuzând că a întreținut relații sexuale cu el în urmă cu mai bine de 20 de ani, când ea era minoră conform legii americane.  În acest proces civil este de așteptat ca prințul să fie audiat în fața unui juriu la sfârșitul anului 2022. Prințul Andrew nu a fost acuzat penal și a negat „fără echivoc” acuzațiile.

Sursa foto: Instagram, Daily Mail