A murit încă unul din marii artiști ai României. Dansa ca nimeni altul

A murit încă unul din marii artiști ai României. Dansa ca nimeni altul
4 aprilie 2023 va rămâne în istorie o altă zi neagră. A murit unul dintre cei mai mari artiști ai României, Thuri Ștefan, fostul soț al Ancăi Pandrea.

Acesta a fost nu doar actor, ci mai ales un balerin extrem de talentat. Considerat de criticii de teatru și film mai bun decât Cornel Patrichi, Thuri a jucat în câteva filme și multe spectacole de revistă și teatru, dar a fost puțin mediatizat în spectacolele pregătite la Televiziunea Română.

Thuri Ștefan va rămâne mereu în sufletul românilor care nu vor uita prestația sa din filmul „Veronica”, unde l-a interpretat pe șoricelul Aurică. Și tot el a fost banditul Rich din celebra peliculă, „Nea Mărin miliardar”, cu Amza Pellea.

De asemenea, Thuri Ștefan a jucat în „Adio, dragă Nela !” (1972), „Actorii și sălbaticii” (1975), „Saltimbancii” (1981), „Fram” (1983) și „Un saltimbanc la Polul Nord” (1984). S-a bucurat că a fost coleg de scenă cu doi monștri sacri ai cinematografiei românești, Gheorghe Dinică și Toma Caragiu, dar și colegii din Teatrul de Revistă Constantin Tănase, unde a jucat în spectacolele lui Puiu Maximilian, alături de Stela Popescu, Paula Rădulescu.

Primul soț al Ancăi Pandrea

Sunt puțini cei care știu că Thuri a fost primul soț al actriței Anca Pandrea. Cei doi s-au cunoscut când erau tineri actori, dar povestea de iubire s-a stins la fel de repede precum s-a aprins. După despărțire însă, cei doi au rămas în relații de prietenie. A doua oară a crezut că va fi cu noroc. A luat-o de soție pe Cornelia, o superbă balerină.

Thuri Ștefan și Mioara, a treia soție

Din dragostea lor au venit pe lume doi copii, Violeta și Ernest. Din nefericire, în anul 1998, fiul actorului s-a stins din viață, iar fiica lui locuiește în străinătate. La un moment dat cei doi s-au despărțit, dar Ștefan Thuri și-a refăcut viața alături de actrița Mioara Ștefan, alături de care a trăit până la sfârșitul zilelor.

În ultima perioadă, actorul s-a ocupat de metaloplastie și a fost remarcat pentru tablourile sale din foiță de cupru, din diverse expoziții în România și în străinătate.

Recomandarile noastre