A murit Leluț Vasilescu! Cauza decesului i-a îndurerat pe fanii Compact

A murit Leluț Vasilescu! Cauza decesului i-a îndurerat pe fanii Compact
Doliu în rock-ul românesc! Leluț Vasilescu, fostul toboșar al trupei Compact și unul dintre fondatorii ei s-a stins din viață, pe 23 iunie seara, după o lungă și grea suferință.

Avea 67 de ani și în ulima perioadă s-a luptat cu mai multe afecțiuni. De acum înainte „Megastarul” va cânta din ceruri, împreună cu basistul teo Peter (decedat în 2004), chitaristul Emil Laghia (2005), chitaristul Marian Manoliu (2016) și Leo Iorga (2019).

„Colegi de 40 de ani, am locuit 20 de ani în aceeaşi cameră, am cântat mii de spectacole împreună… acum simt un gol în suflet, dar sunt liniştit că a plecat într-o lume mai bună. Dragul meu prieten LELUŢ VASILESCU, drum bun!”, este mesajul emoționant al lui Adrian Ordean, publicat și pe pagina de Facebook Compact B.

Și primarul muncipiului Câmpia Turzii, al cărui cetăţean de onoare a fost Vasilescu, a transmis un mesaj de condoleanţe.

„Am aflat cu profundă tristeţe despre trecerea la cele veşnice a unui om extraordinar şi un muzician desăvârşit, prietenul meu, Leluţ Vasilescu. Membru fondator al trupei Compact, Leluţ Vasilescu a avut o carieră de succes şi o viaţă frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generaţii întregi le-au fredonat şi de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare! Cetăţean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluţ Vasilescu a promovat, cu drag şi mândrie, oraşul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată”, se arată în mesajul primarului Dorin Lojigan.

„Megastarul”, așa cum era cunoscut în lumea muzicală, a suportat în anii trecuți o intervenție chirurgicală complicată pe cord. Apoi, în 2008, artistul a suferit un șoc miocardic, în timpul unui spectacol la Făgăraș. Salvat în ultima clipă de medici, a suferit ulterior o altă intervenție la inimă, iar la doi ani de la operație Leluț Vasilescu cânta din nou alături de Compact.

Trupa Compact este una dintre cele mai cunoscute formații de rock din România, fiind înființată în 1977.