Simona Ionescu / Redactor Șef

A treia țară din lume care a depășit, azi, un milion de cazuri Covid

A treia țară din lume care a depășit, azi, un milion de cazuri Covid
India a înregistrat astăzi, 17 iulie, peste un milion de cazuri Covid-19, devenind a treia țară din lume care face acest lucru, după Statele Unite și Brazilia. În toate cele trei țări, pandemia face ravagii în sistemul de sănătate, economia țării și viața de zi cu zi a cetățenilor.

Statele Unite ale Americii prezintă cel mai mare număr de cazuri din lume, cu peste 3,5 milioane de infestări, de la începutul isteriei globale. Au fost peste 77 000 de cazuri noi înregistrate doar astăzi. Fiind depășiți de situație, aduc sute de cadre medicale din alte state, pentru ajutor.

În Arizona și Texas, state rău afectate, s-au adus camioane frigorifice pentru depozitarea decedaților, pe măsură ce spațiile din morgă sunt complet ocupate.

Brazilia înregistrează din ce în ce mai multe cazuri

În Brazilia, cazurile sunt în creștere cu zeci de mii în fiecare zi. Sunt înregistrate în prezent 2 012 151 de cazuri și 76 688 decese, conform datelor furnizate de „Johns Hopkins University”.

Cadrele specializate care se ocupă de situație sunt sub o presiune uriașă, din cauza pandemiei. Președintele Jair Bolsonaro, testat pozitiv Covid-19 săptămâna trecută, a respins în trecut existența virusului, considerând-ul doar „o mică răceală”. Acesta a criticat liderii locali pentru implementarea carantinei și a presupus că aceștia umflau numărul de decese pentru a pune guvernul într-o lumină proastă.

Între timp, ministerul sănătății continuă să fie administrat de un militar activ, fără experiență în domeniul sănătății publice, numit ministru interimar cu doar două luni în urmă.

India se află într-o stare critică

Ministerul Sănătății indiene a raportat astăzi, un număr total de 1 003832 cazuri și peste 25 600 decese. De asemenea, au observat o creștere uriașă a infecțiilor, raportând cea mai mare extindere de cazuri între zilele de joi și vineri.

În întreaga țară, pacienții în stări critice sunt îndepărtați din spitale publice și private din cauza lipsei de paturi, personal și echipamente. Infrastructura medicală din India se găsește sub presiune în această situație și cedează.

Cei mai săraci cetățeni ai țării sunt cel mai grav afectații. Aproximativ 74 de milioane de oameni din India trăiesc umăr la umăr în mahalalele urbane supraaglomerate, unde există puțină apă potabilă, nu au canalizare, iar distanțarea socială este imposibilă.

 

 

 

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre