Aceasta a fost ultima dorință a lui Alexandru Arșinel. Lacrimile colegilor și prietenilor nu se mai opresc

Aceasta a fost ultima dorință a lui Alexandru Arșinel. Lacrimile colegilor și prietenilor nu se mai opresc
„Am avut multă încredere în inima mea și în inima celor care dădeau mâna cu inima mea. Așa că sper să mai apucăm o întâlnire”, i-a spus, odinioară Arșinel lui Cristian Brancu.

A mai spus o stea. Steaua Teatrului de revistă Constantin Tănase, Alexandru Arșinel a plecat să se odihnească puțin…

Aceasta a fost ultima dorință a lui Alexandru Arșinel. Lacrimile colegilor și prietenilor nu se mai opresc

Unul dintre personalitățile României care a avut privilegiul să aibă o relație de prietenie cu maestrul Arșinel a fost Dan Negru. Într-un interviu acordat celebrului prezentator, artistul i-a spus care e ultima sa mare dorință. Se ruga Divinității zi și noapte să aline durerea și suferința soției sale, Marilena.

„Doamne, cu un lucru nu m-ai ajutat încă și îți spun în fiecare zi. Doamne, ajută-mă ca Marilena să se simtă mai bine”

„L-am întrebat pe Arșinel ce i-ar spune lui Dumnezeu în ziua morții. Azi a venit ziua… Mi-a răspuns atunci: «I-aș spune: Doamne, te-ai ținut de cuvânt. Îți mulțumesc că m-ai lăsat să mă plimb în lumea asta.

Și că m-ai ajutat aproape de fiecare dată să ies din încurcătură. Cu un lucru nu m-ai ajutat încă și îți spun în fiecare zi: Doamne ajută-mă ca Marilena să se simtă mai bine. Ai obligația asta pentru că sunt corect cu tine. Mă închin în fața ta în fiecare zi. Las-o pe Marilena să se simtă mai bine»”, a dezvăluit Dan Negru.

Prezentatorul e marcat de dispariția lui Arșinel și a postat pe contul său de socializare un mesaj tulburător. Generația lui Arșinel, Stela, Piersic au construit golden age televiziunii in România. Eu le datorez porecla „regele audiențelor”pentru că am fost „ușierul” lor in multe showuri.

„Noi, toți, acordându-i respect în timpul vieții!”

In ultimii 25 de ani nu țin minte vreun format tv in care să nu-i fi avut invitați. „Shiny-Floor” se numesc showurile de divertisment elegante, cu lumini, costume, strălucire. Ele există în toată lumea și televiziunile mondiale au crescut generații noi de artiști care le duc mai departe.

Noi n-am reușit asta! Televiziunea e mai mult decât reality-uri cu ispite, bucătari, șopârle și talk-showuri.  Pe astea le găsești în online. Televiziunea e și poveste strălucitoare. Arșinel, Stela, Dichiseanu făceau parte din lumea strălucitoare a televiziunii. Într-un astfel de show am avut ambiția sa adun în jurul lui Arșinel zeci de vedete. De acolo e fotografia asta.

Noi, toți, acordându-i respect in timpul vieții!  Noi, cei rămași, crezând ca mai avem mult timp. N-avem…”, sunt cuvintele lui Dan Negru.

S-a sfârșit o lume cu el, cu Stela, cu cei care s-au dus și mulți actori de teatru, de film

Îndurerat este și marele actor Florin Zamfirescu care, însă, spune că se aștepta la această nenorocire, ținând cont de faptul că starea lui de sănătate se înrăutățise. ”Ceea ce mă surprinde pe mine, o spun zâmbind așa, toată lumea cu ocazia decesului, plecării dintre noi, a unor personalități se miră îngrozitor.

Arșinel era bolnav, era la sfârșit, se vedea se știa. Normal, când îți moare de 95 de ani, cum a murit mama, m-am dus și am plâns și am suferit, era firesc, și la Arșinel e același lucru. S-a sfârșit o lume cu el, cu Stela, cu cei care s-au dus și mulți actori de teatru, de film, acum a venit rândul nostru. (…)

Eu nu sotez pe nimeni să plângă la moartea mea în niciun caz, iar la moartea lui Arșinel un rămas bun merită. A fost un mare artist, a fost un om care și-a iubit meseria până la capăt, s-a zbătut pentru ea, s-a zbătut exagerat un pic că nimeni nu-l mai vedea pe scenă când el spunea de ce m-au scos din funcția de director. Omul la bătrânețe are scăpări, nu te mai poți baza. Arșinel a fost un actor foarte important și plurivalent”, a transmis Florin Zamfirescu.

„Alexandru Arșinel își caută drumul către Stela lui”

După ce a aflat că Romică Țociu a plecat dintre noi și Romică Țociu a dat un mesaj plin de durere. ”Îmi pare rău. Dumnezeu să-l odihnească! Este o pierdere. L-am respectat și îl respect. Îi port respect toată viața. Este Alexandru Arșinel…”, a declarat Romică Țociu pentru Fanatik.

La rândul său Teo Trandafir este cu ochii în lacrimi după ce a aflat vestea care a tulburat România. “Fiecare întâlnire cu acest artist, deoarece aceasta a fost dimensiunea în care l-am cunoscut, a fost o bucurie reciprocă. I-am recunoscut, de-a lungul prolificei sale cariere, meritele excepționale. Asta ne-a ajutat să clădim o relație caldă, firească.

Trăim o pierdere nemiloasă, ca spectatori și admiratori. Alexandru Arșinel își caută drumul către Stela lui, a cărei plecare l-a devastat, șubrezindu-i, poate starea și așa încercată. Dumnezeu să-l aibă în pază Sa, în aplauzele celor ce l-au iubit, pentru actorul și omul care a fost!”, a declarat Teo Trandafir pentru wowbiz.ro.

M-a lovit ca un trăznet

Pe Vasile Muraru, actualul director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase și ultima persoană cu care Arșinel a vorbit înainte de a fi dus la azil, vestea morții maestrului l-a șocat. „Dumnezeu să-l ierte pe Alexandru Arșinel! Condoleanțe familiei, condoleanțe publicului!

M-a lovit un trăsnet, acum o jumătate de oră, atunci când m-a sunat Cristi (n.r fiul lui Alexandru Arșinel) și mi-a dat vestea. Apoi, au început să zbârnâie telefoanele. E normal ca lumea să sară și să-și transmită sentimentele…”, a continuat directorul teatrului „Tănase”, care a avut grijă de Arșinel, asemenea unui medic.

Unde va fi înmormântat Alexandru Arșinel

Vasile Muraru a spus, de asemenea, și unde poate fi adus un ultim omagiu inegalabilului artist. Trupul său va sta pentru câteva ore acasă, apoi va fi depus în foaierul teatrului pe care l-a iubit atât de mult…

„Trebuie să-l vadă familia și prietenii. Cu toții vor să petreacă măcar puțin timp alături de el. Ulterior, Alexandru Arșinel va fi expus în foaierul Teatrului „Constantin Tănase”. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu, dar toate aranjamentele aparțin dorinței familiei”, a încheiat Vasile Muraru.