Simona Ionescu / Redactor Șef

Acum puteți face bani doar folosind Facebook. E foarte simplu. Zukerberg porneşte un nou sistem

Acum puteți face bani doar folosind Facebook. E foarte simplu. Zukerberg porneşte un nou sistem
Persoanele care folosesc muzică licențiată la propriile filmări postate pe Facebook vor fi remunerate. 

Meta anunță programul „Music Revenue Sharing”. Prin intermediul acestuia va plăti un procent din venituri creatorilor de conținut caare adaugă muzică licențiată la propriile filmări.

„Music Revenue Sharing”, spune Meta, „va aduce mai mulţi bani artiştilor şi, pentru prima oară, va permite creatorilor de conţinut de pe Facebook să obţină venituri şi din muzica pe care aleg să o ataşeze clipurilor video”, potrivit news.ro. Dacă adaugă muzică licenţiată la filmări lungi de cel puţin 60 de secunde, creatorii de conţinut vor câştiga 20% din veniturile generate astfel. Restul banilor sunt împărţiţi între Meta şi artişti.

Condiţii pentru creatorii de conţinut

Pentru a beneficia de noul program, creatorii de conţinut trebuie să fie eligibili pentru reclame video și să îndeplinească criteriile stabilite de Facebook legate de monetizare. Un lucru la fel de important și obligatoriu, este ca ei să folosească melodii din librăria de muzică licenţiată de platforma socială.

În mod surprinzător, programul „Music Revenue Sharing” nu este disponibil pentru Reels, pe care gigantul american pune acum mare accent. Dacă noua formă de venit pentru creatorii de conţinut ar fi fost disponibilă şi pentru Reels, utilizatorii ar fi avut o motivaţie în plus pentru a crea clipuri verticale şi a ajuta Meta să concureze mai eficient cu platforma chineză. Reels reprezintă categoria de conţinut video copiată de Meta de la TikTok, și pe care pune mult accent.

Opţiunea de câștig va deveni disponibilă în toată lumea

Creatorii de conţinut vor fi notificaţi automat după postarea unui video, dacă acesta este eligibil pentru a intra în noul program și pentru a fi remunerat. O astfel de notificare va fi vizibilă în sectorul Creator Studio, acolo unde vor putea fi verificate şi veniturile generate în acest fel, notează Observator.

Noul program de monetizare este disponibil, pentru început, doar în Statele Unite. Însă oficialii Meta spun că va începe să extindă disponibilitatea acestuia în lunile următoare. Ideea este ca programul „Music Revenue Sharing” să fie disponibil oriunde pe glob.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre