Adrian Sobaru, cablistul TVR, care s-a aruncat din balconul Parlamentului, un nou gest de protest extrem

Adrian Sobaru, cablistul TVR, care s-a aruncat din balconul Parlamentului, un nou gest de protest extrem
A supraviețuit aruncării (intenționate) de la balconul Parlamentului ca să facă greva foamei. Vi-l amintiți pe Adrian Sobaru? Era cablist la Televiziunea Română atunci. Între timp a devenit un adevărat protestatar extrem. A fost și arestat.

Adrian Sobaru, cablistul TVR, care s-a aruncat din balconul Parlamentului, face greva foamei. Așezat pe o margine de gard, în fața televiziunii publice, unde este, de altfel, angajat, bărbatul amenință din nou cu protestele extreme.

Au trecut 11 ani de când s-a aruncat în gol de la unul din balcoanele Parlamentului. Iar acum face greva foamei în fața sediului locului său de muncă. El amenință că își va lua viața. Susține că i s-a făcut o nedreptate deoarece i se cere să returneze venituri necuvenite.

Adrian Sobaru, cablistul TVR, un nou gest de protest extrem

Sursele noastre arată că Adrian Sobaru a pierdut procesul cu TVR pentru niște bani încasați fără drept și pe care spera că nu va trebui să-i restituie. Instanța a decis că banii trebuie recuperați de instituție. Și a stabilit rata cu care se va reține datoria: 1.000 de lei lunar, scrie evz.ro. Amintim că așa s-a întâmplat și cu fostul angajat al Departamentului Sport, care s-a aruncat de curând de la etajul 8 al clădirii din Pangratti.

Acum Sobaru stă în fața TVR și a adus cu el pancarde prin care își justifică protestul. Până acum conducerea televiziunii publice nu a transmis niciun punct de vedere oficial despre situația aceasta.

„Pentru tine, Boc! Aţi luat pâinea de la gura copiilor mei”

În anul 2010, în timpul unei ședințe de plen, Adrian Sobaru s-a aruncat de balconul Parlamentului. Ședința se transmitea în direct.

Televiziunile transmiteau din sala Parlamentului. Au surprins totul. Putem spune că bărbatul, cablistul trimis de TVR  pentru a asigura relatarea de la fața locului în condiții optime, își făcuse temele. „Pentru tine, Boc! Aţi luat pâinea de la gura copiilor mei”, a strigat bărbatul înainte de a sări de la balcon. Omul purta un tricou pe care scria: „Ne-aţi ucis viitorul!”.

Adrian Sobaru avea atunci 40 de ani. El a plonjat între pupitrele la care stau liberalii în momentul în care Emil Boc se pregătea să-şi susţină discursul după prezentarea moţiunii de cenzură.

Bărbatul a primit primul ajutor de la echipajul medical din Parlament, iar după ce a fost stabilizat a fost dus la spital și operat. În căderea de la 5 metri, practic și-a zdrobit fața de un pupitru. Avea multe răni la nas, frunte, ochi. Dar nu a murit, a fost salvat. Ulterior, Adrian Sobaru a declarat că a vrut să se sinucidă în semn de protest pentru că nu mai putea face față chetuielilor, cu un salariu mic și cu un copil suferind de autism, căruia trebuia să-i plătească tratamente și terapii costisitoare.

Copilul autist s-a recuperat miraculos, tatăl voia să facă politică

Diverse persoane cu resurse financiare au decis să îl ajute pe cablistul TVR. Ba chiar un om de afaceri a plătit tratamentul copilului. Vâzând câtă vizibilitate câștigase și simțindu-se, probabil, pe cai mari, Adrian Sobaru, cablist la TVR a vrut să devină deputat, astfel că și-a anunțat candidatura la alegerile din 2012. Însă nu a strâns numărul de voturi necesare.

A rămas angajat la TVR. Și a continuat să fie invitat prin emisiuni. Tot în 2012, într-o emisiune la Kanal D, unde a mers împreună cu cei doi copii ai săi, un băiat și o fată, a vorbit despre recuperarea miraculoasă a băiatului autist. Băiatul lui avea 17 ani şi îl înscrisese la un liceu normal. Dacă, în clasa a IX-a, băiatul putea să facă doar calcule simple, de nivelul claselor primare, acum Adrian Sobaru spunea că este un elev cu performanţe deosebite. A luat chiar și premiul 2 la finele anului școlar.

„E incredibil! Recuperează fantastic, foarte repede. E clasa a X-a, la teoretic bilingv, pe germană, a spus Adrian Sobaru în emisiunea „Drept la ţintă” de la Kanal D. Cu gestul meu mi-am salvat copilul. Şi societatea a câştigat un om care nu mai trebuie să întindă mâna”, informează evz.ro.

A forțat cu Dacia, intrarea în Guvern și a fost arestat

Lui Adrian Sobaru, angajat la televiziunea națională, îi plac protestele extreme.  În septembrie 2014 a ajuns să fie arestat.

În data de 24, în jurul orei 14.00, a intrat cu maşina, un model Dacia vechi, în bariera de protecţie de la Guvern, încercând să forţeze intrarea către spaţiul destinat exclusiv demnitarilor. „Vă place cum arată ţara asta ?”, a strigat în timp ce era reţinut de către jandarmi. Atunci el a fost acuzat de distrugere şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Electricianul cablist, angajat tot al TVR, a fost audiat, a doua zi, la Parchet și a primit arest la domiciliu.

Sursa foto: Evz.ro