Sarea grunjoasă sau sarea marină poate fi folosită cu succes și în anumite tratamente externe, care te ajută să ameliorezi afecțiunile ce îți dau bătăi de cap. Iată ce afecțiuni pot fi tratate cu sare. 

Sarea tratează celulita

Paradoxal, sarea poate trata celulita inestetică de pe picioare, brațe și posterior. Spunem paradoxal, deoarece, în mod normal, sarea este unul dintre principalii vinovați ai apariției celulitei, din cauza că favorizează retenția apei în organism. Ei bine, tot cu sare poți scăpa de celulita. Nu este o afecțiune neapărat periculoasă, însă îți creează un disconfort major și te poate determină să fii nemulțumită de felul în care arăți.

Pentru a trata celulita cu sare, tot ce trebuie să faci este să umpli o cadă pe jumătate cu apa (să aibă o temperatură de 35-39 grade Celsius) și să adaugi sare, maximum 300 g la litrul de apa. Nu este recomandat să mărești această doză, deoarece sarea în exces poate usca pielea. Opțional, poți adaugă o cantitate mică de ulei esențial, care să-ți parfumeze delicat apa. Tolăneşte-te în cadă și relaxează-te preț de 20 de minute.

În tot acest timp, sărea va contribui la detoxifierea epidermei, va stimula circulația sângelui și va tonifia pielea. Imediat după baia cu sare, clăteşte-ți corpul și masează-l cu o loțiune hidratantă, insistând pe zonele cu celulită. Băile cu sare se fac zilnic timp de 1-2 săptămâni.

Afecțiuni tratate cu sare. Ciuperca piciorului 

Ciuperca piciorului este o afecțiune care îți poate știrbi frumusețea picioarelor. Încearcă să o tratezi cu sare. Pentru această afecțiune nu este nevoie să faci băi totale cu sare, ci doar să-ți pregătești o soluție salină pentru picioare, cu o concentrație ridicată. Stai cu picioarele în apă preț de 15 minute, apoi tamponează excesul de lichid cu un prosop curăț. Nu clăti soluția salină.

Durerile în gât și tusea

Te confrunți cu dureri în gât și tuse? Atunci fă gargară cu apa sărată. Dizolvă 2 lingurițe de sare într-un pahar cu apa călduță. Fă gargară cu această soluție de 2 ori pe zi. Dacă după 3 zile durerile și tusea nu trec, trebuie să mergi la doctor, deoarece poate fi vorba despre o infecție care necesită un tratament specific.

Sarea ameliorează crampele intestinale

Mesele copioase și tranzitul intestinal lent pot duce la apariția crampelor intestinale. Nu-i nimic, înainte să încerci medicamente, poți testa beneficiile sării. Fierbe 1 litru de apă și adaugă 100 g sare. Lasă apa la răcorit puțin, apoi înmoaie un prosop sau o bucată de pânză în lichid. Stoarce materialul și aplică această compresă pe abdomen. Învelește-ți mijlocul cu un prosop gros și uscat și lasă compresa cu apă sărată să-și facă efectul.

Foto: Facebook

Fetița lui Șerban Copoț de la X Factor a fost creștinată. Este alintată „Bebeluna”

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp