Alarmă la Vatican. Papa suferă de o boală infecțioasă gravă

Alarmă la Vatican. Papa suferă de o boală infecțioasă gravă
Alertă la Vatican. Papa a fost diagnosticat cu o boală infecţioasă severă.  Aceasta provoacă mâncărime şi dureri majore. Credincioșii au început rugăciunile.

Este vorba de Papa emerit Benedict al XVI-lea, care a devenit „extrem de fragil”, din cauza bolii care se manifestă la nivelul feței. Acesta suferă de erizipel, boală infecţioasă caracterizată printr-o tumefacţie roşiatică.

„Potrivit biografului Peter Seewald, papa emerit este acum extrem de fragil. Capacităţile sale intelectuale şi memoria nu îi sunt afectate, dar vocea lui abia se aude”, a scris Passauer Neue Presse.

Ultima oară, Seewald l-a întâlnit pe fostul Suveran Pontif sâmbătă la Roma, pentru a-i prezenta biografia, potrivit cotidianului german. „În timpul acestei întâlniri, în pofida bolii sale, a fost optimist şi a spus că, dacă îşi va recăpăta puterile, ar putea începe din nou să scrie”, a completat Peter Seewald.

Prima călătorie din 2013, în iunie

Papa Benedict al XVI-lea şi-a vizitat fratele mai mare Georg, care era bolnav, în Germania, în iunie, marcând prima călătorie în afara Italiei de la demisia sa neaşteptată în 2013. A fost o vizită foarte inspirată, pentru că Georg Ratzinger a murit două săptămâni mai târziu.


Am aflat cum arată Mercedesul viitorului. Imaginile sunt absolut năucitoare

Sean Penn s-a căsătorit cu fiica actriței Greta Scacchi, într-o ceremonie secretă


Cei doi fraţi au fost hirotonisiţi în aceeaşi zi, în iunie 1951 şi legătura lor foarte strânsă nu mai era un secret pentru nimeni. Benedict al XVI-lea este primul papă care a demisionat în aproape 600 de ani după ce a invocat motive de sănătate. După acel moment care a făcut ocolul lumii şi despre care s-a făcut şi un film, Benedict al XVI-lea a dus o viaţă retrasă într-o mică mănăstire din Vatican.

Erizipelul este o boală infecţioasă acută a tegumentului, determinată de streptococi beta hemolitici din grupul A. Boala a provocat epidemii în secolul trecut. Când e localizat la nivelul feței apar tumefieri și deformări, fiind esențială respectarea tratamentului impus de medici.

Sursa foto: wikimedia.org

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp