Alegeri 2020. Surpriza de la sectorul 1.

Au fost multe surprize la alegerile locale 2020. Au fost votați un mort, un condamnat, un neamț, iar Gabriela Firea pare că a pierdut Primăria Generală. Iată că cea mai mare surpriză vine din sectorul 1 din Capitală!

Alegeri 2020. Surpriza de la sectorul 1. Va fi totală?

Dan Tudorache, primarul PSD în funcție al Sectorului 1 al Capitalei susține că a câștigat alegerile locale 2020, deși datele exit-poll arătau o înfrângere categorică a sa în competiția cu candidata USR-PLUS, Clotilde Armand.

Tudorache a scris pe Facebook, luni dimineață (28 septembrie), că are „200 de voturi în plus față de Clotilde Armand, după terminarea numărătorii paralele”.

Conform datelor exit-poll, Tudorache ar fi obținut 36,5% din voturi, iar contracandidata sa 48%, ceea ce ar însemna că exit-poll-ul a fost eronat cu aproape 12 procente. Sondajul Sociopol a comunicat, duminică seară, date mult mai apropiate decât cele furnizate de exit-poll-ul CURS-Avangarde, diferența dintre cei doi candidați fiind de aproape 2 procente în favoarea lui Clotilde Armande. Spunem mai apropiate, deoarece ele au fost confirmate de cifrele anunțate de BEC pe parcursul numărătorii de peste noapte.

Într-o intervenție la postul RTV, din această dimineață, în jurul orei 11.00, Dan Tudorache a afirmat că echipa lui a terminat de numărat și calculat voturile după toate procesele verbale, iar finalul a fost că are 200 de voturi în plus față de candidata USR-PLUS-PNL. „Aceleași copii după procesele-verbale le are și tabăra lui Clotilde Armand, deci și ei știu cum stăm la ora asta. Aștepăm numărătoarea finală de la BEC, știu că acolo mai au încă de numărat ceva peste 100 de procese-verbale”, a spus Dan Tudorache.

Așteptăm și noi și el cifrele oficiale. Reamintim că, în 2016, a fost cam aceeași situație. Atunci diferența a fost de circa 1.500 de voturi.


Cine e vedeta TV care a ajuns primar

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp