Alegeri locale 2020. Florin Călinescu, la Primăria Capitalei

Alegeri locale 2020. Florin Călinescu, la Primăria Capitalei
Câteva sute de mii de fani de pe Internet l-au încurajat pe celebrul actor Florin Călinescu să candideze la funcția de primar general al Capitalei. Are de gând să desființeze sectoarele și să” lipească” județul Ilfov de București.

Surpriză colosală pe scena politică înaintea alegerilor locale din data de 27 septembrie. Una dintre cele mai cunoscute vedete ProTV a intrat în cursă.

De aproape doi ani, îndrăgitul actor Florin Călinescu conduce Partidul Verde care ”nu e de centru-stânga și nu va face niciodată vreo alianță cu PSD”. Târziu în noapte, în ultima zi posibilă (18 august), Partidul Verde l-a înscris pe Florin Călinescu la alegerile locale pentru Primăria Capitalei. Vedeta PRO TV a lipsit de la eveniment, din motive personale, a anunțat vicepreședintele Partidului Verde, Cristian Vlad Soare.

Florin Călinescu, încurajat să candideze la Primăria Capitalei

Actorul Florin Călinescu intră în cursa pentru Primăria Capitalei. Candidatura sa din partea Partidului Verde a fost înscrisă la Biroul Electoral Central marți, 18 august, în ultima zi când se mai puteau face înscrieri, a anunțat prim-vicepreședintele acestui partid, Cristian Vlad Soare.

„Am reușit! Florin Călinescu intră în cursa pentru Primaria Capitalei. Avem un proiect unic, pe care nici un alt partid nu și-l va asuma: București-Ilfov o singură comunitate, o administrație suplă, modernă, un nivel de viață urbană ridicat așa cum merita cea mai puternică comunitate din Estul Europei. Avem nevoie de proiecte GREEN și SMART! Împreună construim Metropola Verde București-Ilfov!”, a scris marți seara Cristian Vlad Soare pe contul de Facebook.

„Târziu în noapte am depus candidatura pentru președintele nostru Florin Călinescu, care de astăzi intră în cursa electorală pentru a câștiga Primăria Capitalei. Din păcate, Florin nu poate fi alături de noi, o problemă de familie l-a reținut, ar fi dorit astăzi să fie aici, dar fiți fără griji, el o să iasă în stradă, alături de această minuntă echipă de consilieri să construim împreună metropola verde București-Ilfov”, spune Soare într-o înregistrare video făcută marți alături de mai mulți membri ai partidului.

Florin Călinescu, în cursă pentru Primăria Capitalei

Florin Călinescu va avea o cursă grea la Primăria Capitalei. Printre cei care şi-au depus candidatura la Primăria Municipiului Bucureşti se numără Gabriela Firea (PSD), Traian Băsescu (PMP), Nicuşor Dan – candidatul unic al Dreptei (susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS), Ioan Sîrbu – Pro România, Ilan Laufer de la Platforma Social Liberală (PSL), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) şi Viorel Cataramă, liderul partidului Dreapta Liberală.

Florin Călinescu a anunțat anul trecut la Digi24 că a intrat în politică. Celebrul actor a înființat Partidul Verde, al cărui președintele este, și a spus că este în căutarea tinerilor pe care dorește să-i crească. „Partidul Verde nu e stânga, nu e de centru-stânga și nu va face niciodată vreo alianță cu PSD”, a declarat atunci Călinescu. El a cochetat la un moment dat și cu ideea de a candida la alegerile prezidențiale.

Florin Călinescu promite să desființeze sectoarele Capitalei, considerate neconstituționale, și să unească orașul cu județul Ilfov. ”Trebuie creată o cupolă comună. Metropola Verde București-Ilfov este soluția!”, este una dintre prioritățile Partidului Verde.

Alegeri locale 2020. Doi jurnaliști vor să fie primar la Sectorul 1