Alertă în România. Ciocolatele Kinder retrase de pe piață. Conțin o bacterie periculoasă

Alertă în România. Ciocolatele Kinder retrase de pe piață. Conțin o bacterie periculoasă
Nu cu mult timp în urmă  înghețate Mars au fost retrase de pe piață, după ce s-a constatat că acestea conțineau substanțe periculoase. Acum au apărut noi probleme, mult mai grave, la ciocolatele Kinder.

Celebrele ouă Kinder Surprise, cele adorate de toți copiii pentru faptul că, pe lângă dulcea ciocolată mai conțin și o jucărie ce trebuie descoperită și asamblată, s-au dovedit a fi infestate cu salmonella.

În urma unor anunțuri publicate de ANSVSA, un produs extrem de cumpărat și apreciat de români a fost retras de urgență din magazine! Zeci de cazuri de salmonella confirmate Europa au dus la o asemenea decizie.

Auchan a retras din România produse Kinder

Mai multe produse Kinder de proveniență din Belgia au fost retrase din diverse supermarketuri pe întreg teritoriul Europei, după ce producătorul Ferrero a identificat mai multe cazuri de salmonella. Vizate sunt strict produsele venite din uzina Arlon, Belgia. Unul din supermarketurile care acționat d eîndată este Auchan.

„Motivul retragerii: suspiciune de contaminare cu Salmonella. Persoanele care au achiziționat produsele având EAN-ul menționat sunt rugate sa nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Client, urmând sa li se returneze contravaloarea acestuia”, a transmis Auchan.

Zeci de britanici și francezi s-au îmbolnăvit deja

În cursul zilei de marți, un număr de 63 de cazuri de salmonella au fost identificate pe teritoriul britanic, potrivit unui purtător de cuvânt al autorității sanitare. Toți pacienții s-au infecta după ce au consumat ouă de ciocolată Kider Surprise. Produsul a fost scos de pe raft de urgență.

Centrul Național de Referință din cadrul Institutului Pasteur, Franța, au identificat ate 21 de persoane infectate cu salmonella. Dintre acestea, 15 persoane au precizat că au consumat produse Kinder.

„Investigațiile efectuate de Santé Publique France au scos la lumină consumul anumitor produse marca Kinder care fac obiectul retragerii în zilele de dinaintea apariției simptomelor la cei 15 bolnavi care au putut fi intervievați până la această dată”, a precizat Santé Publique France.

Purtătorul de cuvânt Fererro a precizat că retragerea produselor de pe piața din Franța a afectat comercializarea a sute de tone de produse cu ciocolată. Vizate sunt următoarele produse: Kinder Surprise de 20g și 100g, Kinder Schoko-Bons, Kinder Mini Eggs și Kinder Happy Moments. Toate aceste produse au fost fabricate la fabrica belgiană a concernului.