Andrea Bocelli știe să cânte la opt instrumente. Este avocat de profesie

Andrea Bocelli știe să cânte la opt instrumente. Este avocat de profesie
Tenorul italian Andrea Bocelli a debutat la 34 de ani. A învățat de mic să cânte la opt instrumente. Însă, a studiat la Facultatea de Drept și cânta la pian, prin baruri și cluburi de noapte pentru a-și finanța educația. Acum îl cunoaște toată planeta.

Andrea Bocelli s-a făcut remarcat pentru amestecul său unic de operă și muzică pop. Însă, el a studiat la Facultatea de Drept și chiar a fost avocat. Starul pop italian Zucchero Fornaciari l-a invitatt să înregistreze un demo al „Miserere”. Un cântec destinat renumitului vocalist Luciano Pavarotti. Acesta a fost extrem de impresionat de vocea lui Bocelli, iar cei doi au devenit prieteni.

Andrea Bocelli știe să cânte la opt instrumente

Andrea Bocelli împlinește 63 de ani, pe 22 septembrie. Încă de la o vârstă fragedă, a fost afectat de glaucom congenital. A început să ia lecții de pian la vârsta de șase ani și mai târziu a cântat la flaut și saxofon. Mai târziu a învățat să cânte și la trompetă, harpă, chitară și tobe.

La vârsta de 12 ani a devenit complet orb după ce a suferit o hemoragie cerebrală ca urmare a unui accident de fotbal. Fără să-l descurajeze lipsa de vedere, a studiat dreptul la Universitatea din Pisa. Cânta la pian prin localuri pentru a-și finanța educația. După obținerea diplomei, a practicat avocatura ca avocat timp de un an, înainte de a decide o carieră muzicală.

A debutat la 34 de ani

Celebritatea a venit abia la 34 de ani. Descoperirea lui Andrea Bocelli a venit în 1992. A fost rugat de starul pop italian Zucchero Fornaciari să înregistreze un demo al „Miserere”. Piesa era destinată renumitului vocalist Luciano Pavarotti.

Anul următor Bocelli a semnat un contract de înregistrare, iar albumul său de debut, Il mare calmo della sera (1994), i-a adus o atenție sporită în Europa. În 1995 a lansat Bocelli, care a prezentat single-ul „Con te partirò”. Ulterior a înregistrat melodia ca duet în engleză („Time to Say Goodbye”) cu Sarah Brightman, iar ambele versiuni au devenit hituri.

Popularitatea lui Bocelli în Statele Unite a crescut în 1997 odată cu lansarea Romanza care a adunat melodii din albumele sale anterioare. S-a vândut în peste 15 milioane de exemplare în întreaga lume.

Marii artiști l-au invitat în concertele lor. A cântat în duet cu Céline Dion, Christinei Aguilera, Jennifer Lopez și Stevie Wonder

A făcut numeroase turnee, debutând la Filarmonica din New York în 2006 și la Metropolitan Opera în 2011. În anii 2010, Bocelli a continuat să înregistreze albume de studio.

Andrea Bocelli s-a căsătorit cu soția și managerul său, Veronica Berti, în 2014. În 2012, Veronica a născut primul ei copil Virginia, al treilea copil al lui Bocelli, dar prima fiică. Mai are doi copii, Matteo și Amos, cu prima soție, Enrica Cenzatti. Sursa: britannica.com