Anthony Hopkins doboară un record la premiile Oscar. Despre ce este vorba

Anthony Hopkins doboară un record la premiile Oscar. Despre ce este vorba
S-au anunțat nominalizările oficiale pentru premiile Oscar 2021. Cu această ocazie, Anthony Hopkins doboară un record. Este primul actor care reușeste acest lucru.

Nominalizările pentru cele 24 de categorii de la premiile Oscar 2021 au fost anunţate prin intermediul unui streaming video de Priyanka Chopra şi Nick Jonas. Cea de-a 93-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 25 aprilie la Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Anul acesta, Anthony Hopkins doboară un record. 

Anthony Hopkins, în vârstă de 83 de ani, a fost nominalizat la categoria „cel mai bun actor” pentru rolul din filmul „The Father” (n.r tatăl). Pelicula spune povestea unui bărbat care se mută în casa fiicei lui. În timp ce se luptă cu problemele de pierdere a memoriei. „The Father” a fost de asemenea nominalizat și la categoria „cel mai bun film”. 

Anthony Hopkins doboară un record. Este cel mai în vârstă actor nominalizat la categorie 

Cu această nominalizare, Anthony Hopkins este oficial cel mai în vârstă actor care a fost selectat pentru cursa finală la Oscar în această categorie. Recordul precedent era deținut de către Richard Farnsworth, care avea 79 de ani în 1999 când a fost nominalizat pentru rolul din „The Straight Story”.

Anthony, al cărui personaj se numește tot Anthony, joacă alături de Olivia Colman în film. Aceasta a fost nominalizată pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul ei de fiică, Anne.

Anthony a câștigat anterior un Oscar pentru cel mai bun actor în 1992, pentru rolul său de Hannibal Lector în Silence of the Lambs. Co-starul său Jodie Foster a câștigat pentru cea mai bună actriță tot atunci. 

Hopkins a fost nominalizat la un premiu Oscar în alte patru ocazii. A primit premiul pentru cel mai bun actor pentru „Rămășițele zilei” în 1994 și „Nixon” în 1996.

Foto: Facebook

Smiley a cumpărat două pătuțuri. Explicația lui e uimitoare

Recomandarile noastre