Anthony Hopkins vorbește despre lupta cea mai grea, cea cu alcoolul. Are un mesaj special pentru cei chinuiți de dependență

Anthony Hopkins vorbește despre lupta cea mai grea, cea cu alcoolul. Are un mesaj special pentru cei chinuiți de dependență
Pe 31 decembrie, celebrul actor Anthony Hopkins împlinește 85 de ani. În ultimii ani a devenit un mare fan social- media, iar postările sale de pe Facebook sunt inspiraționale de-a dreptul.

De Crăciun, a dansat pentru cei aproape 8 milioane de urmăritori. Dar vineri, anticipându-și aniversarea, Sir Philip Anthony Hopkins, actor, regizor și producător galez, unul dintre cei mai recunoscuți și prolifici actori ai Marii Britanii, a dorit să le vorbească fanilor săi despre marea sa luptă.

Lupta lui de viață a fost cu alcoolul

„Vreau să le urez tuturor La mulți ani! Celebrez 47 de ani de când nu am mai băut. Am fost alcoolic. Acesta este un mesaj care se dorește a fi plin de speranță. Acum 47 de ani eram într-o situație disperată, probabil că nu mai aveam mult de trăit. Știu că mulți dintre voi se luptă cu asta. Nu sunt expert în droguri sau substanțe, dar am găsit o cale, o viață în care nimeni nu mă hărțuiește. Într-o lume plină de ură și care nu acceptă compromisuri, o lume în care copiii sunt agresați, vă spun să fiți blânzi cu voi.

Viața este grea. Depresia și anxietatea fac parte din ea. Dacă aveți nevoie de ajutor, cu o dependență sau orice altceva, vorbiți cu apropiații. Căutați ajutor. Oriunde sunteți, nu trebuie să vă fie rușine să cereți ajutor. Programul în 12 pași vă poate oferi o nouă viață. Acum trăiesc cea mai bună viață pe care mi-am imaginat-o. Nu lăsați pe nimeni să vă pună la pământ.  Stai departe de cercurile formate din oameni toxici. Nu îi asculta! Nu îi lăsa să te pună la pământ, indiferent ce ai face! Celebrează-te, așa cum o fac și eu!”, a spus celebrul actor.

A abandonat școala. Scopul: să devină actor celebru

Celebru prin rolul magistral făcut în „Tăcerea mieilor”, Anthony Hopkins s-a născut în Port Talbot, Țara Galilor, pe data de 31 decembrie 1937. A fost copilul unic al familiei. Despre copilărie, a povestit că a fost dificilă: se simțea adesea izolat și singur. Astudiat pianul și desena cu talent, dar a fost un elev mediocru. Celebrul actor, și el originar din Port Talbot, Richard Burton (1925–1984) a fost cel care l-a inspirat pe Hopkins. La vârsta de 15 ani, după ce a primit autograful lui Burton, Anthony Hopkins a decis că vrea să devină actor celebru.

Cu planul făcut, a abandonat școala doi ani mai târziu și s-a înscris la o clasă de teatru la un YMCA local. A câștigat o bursă la Cardiff College of Music and Drama, unde a studiat doi ani. După doi ani de serviciu militar, Hopkins a lucrat în teatru. În 1961 a primit o bursă la Academia Regală de Artă Dramatică din Londra, Anglia. După absolvire,  a lucrat la mai multe teatre diferite înainte de a aplica la celebrul National Theatre, în 1965. A făcut parte din corpul actorilor până în 1973.

Sir Antony Hopkins, cavaler al reginei: trei căsătorii, două Emmy și un premiu Oscar

Antony Hopkins s-a căsătorit cu actrița Petronella Barker în 1967, dar când fiica lor Abigail avea mai puțin de doi ani, au decis să se despartă. În 1973, Hopkins s-a căsătorit cu Jennifer Lynton, o asistentă de producție de film. Peste un an s-au mutat împreună în New York. Iar de acolo, la Hollywood, California. Într-o zi într-o cameră de hotel din Arizona. Nu știa cum a ajuns acolo și nici de ce. Atunci a decis că nu va mai bea niciodată.

A început să participe la întrunirile Alcoolicii Anonimi. Și a acceptat toate rolurile. În următorii 10 ani a apărut în peste 25 de filme, pentru televiziune sau cinematografe. În aceeași perioadă a câștigat două premii Emmy.

În 1985, Hopkins s-a mutat înapoi la Londra și s-a întors pe scena de teatru. Într-un an și jumătate a apărut în 200 de reprezentații a două piese de Shakespeare. Trei ani mai târziu a primit titlul de doctor onorific (obținut fără a îndeplini cerințele obișnuite) de la Universitatea din Wales.

În 1991, a câștigat Premiu Oscar pentru cel mai bun actor în filmul Tăcerea mieilor. A fost cu adevărat starul carierei sale. Au urmat alte nominalizări. În 1993 a fost numit cavaler la ordinul reginei Marii Britanii. În aprilie 2000 a devenit cetăţean american. Iar peste trei ani s-a căsătorit cu a treia sa soție, Stella Arroyave, o columbiancă ce conduce un anticariat.

Recomandarile noastre