Anunț uimitor: Antena 3 dispare. Postul se transformă într-o platformă media americană din această toamnă

Anunț uimitor: Antena 3 dispare. Postul se transformă într-o platformă media americană din această toamnă
Cel mai accesat post de știri din România se pregătește de o schimbare radicală, în această toamnă. După aceea, nu va mai fi la fel.

Din această toamnă, postul Antena 3 se va transforma total. Postul își va schimba denumirea și imaginea. Astfel, Antena 3 va deveni Antena 3 CNN. Postul de știri urmează să își transforme întreaga identitate vizuală, grila și conceptul. Conform sursei citate, pregătirile pentru rebranduire sunt în plină desfășurare la sediul din Pipera. Studiourile sunt modernizate, iar reporterii și redactorii participă la traininguri speciale conduse de reprezentanții rețelei de televiziune CNN din Statele Unite ale Americii.

De asemenea, o echipă de jurnaliști americani de la CNN au venit la București pentru a avea întâlniri cu reporterii, redactorii, editorii, dar și producătorii postului, mai arată sursa citată. „Totul pentru implementarea cât mai rapidă a tuturor regulilor impuse de CNN la nivel internațional. Pentru a transmite toate informațiile necesare și pentru a răspunde tuturor întrebărilor despre trecerea la un alt nivel în televiziune”, spun surse din piața media citate de Libertatea.

Adria Ursu confirmă știrea

Conform informațiilor inițiale, prima zi de rebranding ar trebui să fie data de 19 septembrie. Schimbarea grilei de programe a postului are în vedere inserarea mai multor jurnale pe modelul „News Hour with CNN”, difuzat în acest moment de la 18:00 la 19:00, mai arată sursa citată.

Contactat de Libertatea, Adrian Ursu, directorul executiv al Antena 3, a declarat: „Este o schimbare programată din luna martie a acestui an. Atunci când Antena 3 a trecut de la statutul de afiliat la cel de partener al CNN. Acum probabil există o agitație creată pentru că în redacție au loc tot felul de traininguri cu reporterii și oamenii de aici. Postul va avea și o nouă identitate vizuală care va cuprinde ambele logouri, dar își va păstra și denumirea de Antena 3”.

Contractul de afiliere dintre Antena 3 și CNN încă în vigoare este valabil pentru o perioadă de trei ani cu posibilitatea de prelungire. Mai mult, din mai 2021, Antena 3 a început în mod oficial o emisiune realizată împreună cu CNN. Este vorba de „News Hour with CNN”, difuzat de luni până vineri de la ora 18:00, avându-i pe Ana-Maria Roman, Sabrina Preda şi Sergiu Cora ca prezentatori.