Anunțul a fost făcut, avem toate detaliile. Când începe prima emisiune televizată de stand-up din România

Anunțul a fost făcut, avem toate detaliile. Când începe prima emisiune televizată de stand-up din România
Stand-up Revolution, emisiunea așteptată de toți iubitorii de stand-up, intră în grila Antena 1 de luna aceasta. Teo, Vio, Costel și Dan Badea îi invită pe telespectatori să apese butonul de relansare al celei mai dezbătute emisiuni de divertisment din România și astfel să afle data exactă a premierei.

Prima emisiune televizată de stand-up din România își face debutul în grila Antenei 1 în această lună. Telespectatorii pot afla data exactă a relansării accesând butonulderelansare.ro. Site-ul primei relansări din istoria televiziunii pune la dispoziția internauților și primele imagini exclusive din emisiunea în care Teo, Vio, Costel și Dan Badea s-au unit pentru a găsi următorul nume mare din industria stand-up-ului.

Amatori sau experimentați, concurenții vor fi ascultați, îndrumați și sfătuiți pe parcursul competiției de patru dintre temerarii stand-up-ului românesc, Teo, Vio, Costel și Dan Badea. Cu o carieră care își are debutul în anul 2004, Teo, Vio și Costel au format un trio emblematic în industria stand-upului și cu timpul au devenit un reper pentru comedienii români.

Cel de-al patrulea membru al juriului, Dan Badea, și-a început cariera de stand-upper într-o cafenea, susținut de prieteni, iar astăzi susține spectacole care umplu săli din toată lumea. Acum, ani mai târziu, cei patru vor să găsească următorul nume mare care va putea susține un show complex în fața a mii de oameni. Concurenții vor fi susținuți și încurajați în culisele emisiunii de către Șerban Copoț și Ilona Brezoianu.

Cât de vechi sunt spectacolele de stand-up

Stand-up comedy este un spectacol de comedie în care un comediant se prezintă în fața unui public, adresându-se adesea direct de pe scenă. Artistul este adesea cunoscut sub numele de comic, comediant sau pur și simplu stand-upper.

Stand-up ca formă de artă occidentală își are rădăcinile în tradițiile de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, din vodevil, burlesc și music-hall-ul englezesc.

Prima utilizare documentată a termenului stand-up a fost în The Stage în 1911, descriind-o pe Miss Nellie Perrier care prezenta „stand up’ comic ditties într-o manieră șic și fermecătoare”, descriind un spectacol de cântece de comedie mai degrabă decât stand-up comedy în adevărați termeni. În Yorkshire Evening Post din 10 noiembrie 1917, rubrica „Stage Gossip” a descris cariera lui Finlay Dunn. Articolul afirmă că Dunn a jucat „ca ceea ce el numește rolul unui comediant de stand-up”.