Aperitive din pâine. Ce poate fi mai ușor? Ca să prepari niște bruschete spectaculoase îți ia 10 minute. Arată fabulos și sunt foarte gustoase.
Aperitive cu pâine. Rețete de bruschete
Pâinea folosită poate fi în oice formă: franzelă, baghetă, ciabatta, chifle. Rețeta este similar indiferent ce decizeți să puneți pe acesta.
Reţetă bruschete cu prosciuto şi parmezan
Ingrediente
- 1 baghetă de pâine
- 2 căţei usturoi
- 2 roşii mari
- busuioc
- prosciutto
- parmezan feliat subţire.
Mod de preparare
Feliem bagheta de pâine şi o prăjim pe o tavă în cuptor până devine aurie.
Între timp tăiem cuburi roşiile şi tocăm busuiocul şi le lăsăm la macerat cu puţin ulei de măsline. Nu au nevoie de sare deoarece prosciutto-ul e sărat, la fel şi parmezanul.
Scoatem feliile şi le dăm cu usturoi, iar deasupra punem amestecul de roşii, busuioc şi ulei. Garnisim cu câte o felie de prosciutto şi parmezan.
Reţetă bruschete cu somon afumat
Ingrediente
- 1 pâine tip baghetă
- 50 gr de unt
- 2oo gr de somon afumat
- câteva fire de mărar
- 2 fire de ceapă verde
- zeamă de la 1 lămâie
Mod de preparare
Pâinea se taie feliuţe şi se pune la cuptor pentru 5 minute. Între timp punem untul într-un castron şi amestecăm cu jumătate din cantitatea de mărar şi ceapă verde tocate mărunt până când devine cremă.
Când pâinea este gata se scoate şi se unge cu crema de unt. Somonul se pune pe o farfurie şi se stropeşte din belşug cu zeamă de lămâie.
Pe un platou se pune pâinea şi se decorează cu bucăţele de somon. Presărăm restul de mărar şi ceapa verde tocate mărunt şi le servim.
Bruschetele cu roșii și usturoi
Bruschetele cu roșii și usturoi se preparaă foarte repede și sunt o gustare ideală pentru o petrecere la grătar, în miezul verii. După rețeta clasică, le prepari în 10 minute maxim și le servești imediat.
Ingrediente: o baghetă, 4 roșii, 1/2 ceapă roșie, un cățel de usturoi, o mână de frunze de busuioc, 1 linguriță oregano, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.
Mod de preparare
Feliem bagheta de pâine şi o prăjim pe o tavă în cuptor până devine aurie. Între timp tăiem cuburi roşiile, iar ceapa, usturoiul și busuiocul se toacă fin.
Combină toate ingredientele și asezonează cu uleiul de masline, sarea și piperul. Așază compoziția pe feliile de paine prăjită.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook