Anunțul s-a făcut la Bruxelles, iar premierul Ludovic Orban ne-a arătat cum vom construi o bucată de autostradă care va lega Transilvania de sudul țării. România va primi de la Comisia Europeană peste 875 de milioane de euro pentru prima etapă de construire a autostrăzii Sibiu-Pitești. Banii provin din Fondul de coeziune, menit să reducă decalajele de dezvoltare dintre diferite regiuni și state ale Uniunii. Atunci când va fi gata, țara noastră va avea prima autostradă care traversează Munții Carpați, asigurând o legătură neîntreruptă de la Portul Constanța până la Vama Nădlac, care va închide practic Coridorul IV European Rin-Dunăre, a spus premierul Ludovic Orban, joi, în ședința de guvern.

Ludovic Orban a detailat: „Se efectuează lucrări de construcţie Sibiu-Boiţa, progresul este de 21%, stadiul fizic al lucrărilor. Pe tronsonul 5 avem contractul semnat de proiectare și construcție, este în curs de realizare proiectarea. Pe tronsonul 4 s-au depuse ofertele și este în curs de evaluare. Şi, de asemenea, pentru tronsonul 2 și tronsonul 3 sunt depuse documentațiile la Autoritatea Națională de Achiziții Publice, urmând să fie lansată procedura de licitație”.

De asemenea, premierul a spus că alte două tronsoane de autostradă vor traversa munţii înspre Moldova, dar nu a făcut nicio precizare legată de finanțare. Este vorba de Autostrada Unirii, Târgu Mureş-Iaşi- Ungheni, şi tronsonul de autostrdă Bacău-Brașov.

În opinia premierului, de modernizarea infrastructurii, de aducerea acesteia la standarde europene va depinde dezvoltarea economică a României.

Bani și pentru sectorul condus de Arafat!

A mai fost și o altă veste bună. Comisia Europeană a mai aprobat, tot joi, o altă finanțare de 578 de milioane de euro pentru îmbunătățirea capacității de răspuns a României în caz de dezastre. Acești bani vor fi folosiți de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Fiul lui Tom Hanks flirtează cu Adele pe Instagram

 

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp