Rețetă tradițională pentru ardei umpluți cu carne și orez

Rețetă tradițională pentru ardei umpluți cu carne și orez
O masă tradițională în România include neapărat și ardeii umpluți. Aceștia sunt varianta mai puțin complicată a sarmalelor, dacă e să privim simplist rețeta.

Pentru a prepara ardei umpluți nu avem decât să facem ceea ce le spune numele, și anume să umplem ardeii cu ceva. În cazul de față, respectând rețeta tradițională, îi vom umple cu un amestec de carne, orz și alte ingrediente pline de arome.

Ingrediente pentru ardei umpluți

250 ml bulion,

15 ardei grași

3 linguri făină

4 linguri ulei

Sare

Piper

Ulplutură: 200 ml bulion

650 g carne tocată de vită

300 g orez

1 ceapă mare

1 pahar cu apă

1 ou

2 – 3 linguri de ulei

1 legătură de pătrunjel

1 legătură de mărar

Sare

Piper

Mod de preprare

Se curăță și se toacă ceapa mărunt. Se călește în uleiul încins până când se înmoaie. Se ia de pe foc și se adaugă în ea boiaua și orezul, amestecându-se bine. Se pune și carnea și se lasă la călit. Când s-a rumenit, se adaugă și bulionul dizolvat în apă și oul, amestecându-se încontinuu. Se lasă să fiarbă și se mai adaugă apă dacă e prea consistentă compoziția.

Se taie codița ardeilor, pentru a putea fi umpluți. Se curăță de cotoare. Se trec sub jet de apă pentru a se curăța de sâmburi. Se umple fiecare ardei cu umplutura pregătită. Se așază ardeii într-o oală suficient de mare, cât mai înghesuiți să nu se răstoarne. Se toarnă apă până la jumătatea lor. Se presară o linguriță de sare în apă și se lasă să fiarbă timp de 45 minute.

Se încinge uleiul și se presară făină. Se amestecă rapid până ce se formează o pastă și se stinge cu bulion. Se presară boia, sare și piper. Dacă se îngroașă prea mult, se poate pune un polonic de apă fierbinte de la ardei. Se lasă să fiarbă încet, pe foc mic, timp de 5-10 minute. Ardeii se servesc stropiți cu sos și smântână.

Sursa: Kaufland.ro