Ardei umpluţi de post. Reţeta uitată a bunicii

Ardei umpluţi de post. Reţeta uitată a bunicii
În zilele de post, gospodinele folosesc din belşug legume. Ardeiul gras îl poţi consuma în diferite variante, în salate, copt sau umplut. Iată reţeta uitată a bunicii pentru ardei umpluți de post!

Gospodinele știu să facă tot felul de mâncăruri delicioase în zilele de post. Iată o rețetă moştenită de pe vremea bunicii.

Ardei umpluţi de post

Chiar şi fără carne, ardeii umpluţi sunt săţioşi, sănătoşi, conţin doar legume şi, în plus, sunt foarte simplu de preparat.

Ingrediente

  • 7 ardei graşi
  • 1 ardei roşu
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 150 g orez
  • 3 roşii
  • boia de ardei dulce
  • piper, sare
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură de făină
  • 1 linguriţă de vegeta
  • pătrunjel şi mărar

Mod de preparare

Ardeii se spală şi se curaţă de cotorul cu seminţe. Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat, pregătim legumele, ceapă şi ardeiul se toacă fâşiuţe, morcovul se rade.

Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul, adăugăm pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistenţă bună de umplut ardeii. La final, adăugăm sare, piper după gust.

Se umplu ardeii şi îi aşezăm într-o cratiţă mai înaltă. Se adaugă apă caldă şi câteva rondele de roşii. Se adaugă după gust o linguriţă de delicat şi se lasă ardeii la fiert la foc mic.

Spre final dizolvăm o lingură de făină în apă şi adăugăm în sos. Sunt gata când zeamă a scăzut şi ardeii au fiert. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt.