Simona Ionescu / Redactor Șef

Ardei umpluți la cuptor, mâncarea toamnei

Ardei umpluți la cuptor, mâncarea toamnei
Toamna înseamnă o bogăție de legume și fructe. Prezentăm o rețetă de ardei umpluți. Dar nu rețeta clasică, cei fierți în sos, ci o variantă puțin diferită, pregătită la cuptor.

Rețeta este ușor de preparat, fiind o variantă ușor adaptabilă gustului copilului tău. Poți să folosești diverse feluri de carne tocată sau să folosești această rețetă pentru a camufla în compoziția de carne legumele cu care nu este tocmai prieten ( de exemplu dovlecel sau zucchini ras). La toate acestea se adaugă faptul că ardeii sunt gătiți la cuptor, ceea ce te ajută la păstrarea nutrienților, dar și la economisirea timpului tău.

Ingrediente:

500 gr carne tocată de vită/pui/porc/curcan, 6 ardei mari, 10 ciuperci medii, 2 cepe medii, 1 conservă porumb, 3 căței de usturoi, 3 lingurițe pastă de roșii, 5 lingurițe sare, 2 lingurițe oregano, 2 linguri ulei, 1/4 apă călduță, 1 ou întreg, 100 gr mozzarela rasă

Ardeii cei mai buni pentru această rețetă sunt ardeii bell-pepper – cei grași, mari, care se găsesc în trei culori: roșii, galbeni și verzi.

Preparare:

Începe prin a spăla bine ardeii. Taie capacul și scoate sâmburii, apoi clătește interiorul cu puțină apă rece. Curăță ciupercile, ceapa și usturoiul și taie-le în cubulețe mici.

Încălzește o tigaie anti-aderentă, apoi pune uleiul, ceapa și usturoiul. Amestecă puțin și adaugă 2 lingurițe de sare (acesta va ajuta la eliminarea sucului din ceapă și nu se va arde). Gătește, la foc mic, până când ceapa devine transparentă.  Adaugă carnea și gătește, amestecând constant, până devine maronie (aproximativ 5 – 7 minute).

Poți adăuga ciupercile, restul de sare și oregano. Dizolvă pasta de roșii în apă și toarnă peste compoziția din tigaie, apoi adaugă porumbul. Amestecă să se omogenizeze compoziția, acoperă cu un capac și gătește 15 minute, la foc mic.

Între timp, unge cu puțin ulei o formă de copt (de preferat de 30×20 cm, din ceramică sau yena). Așează ardeii în 3 rânduri, câte 2 ardei pe fiecare rând. Pre-încălzește cuptorul la 200 de grade C.

Spală oul, sparge-l într-un bol și bate-l puțin. Când este gata carnea, adaugă oul bătut peste compoziția de carne și legume, amestecă până la omogenizarea oului. Stinge focul. A sosit momentul să umpli ardeii cu compoziția de carne și legume. Pune capacele peste ardei.

Pune o foaie de copt deasupra și coace ardeii umpluți în cuptor la 200 de grade C pentru 25 de minute. Scoate ardeii din cuptor, îndepărtează foaia de copt și capacele ardeilor. Adaugă mozzarela rasă și mai pune ardeii la cuptor (fără capace) încă 5 minute, până se topește mozzarela.

Sursa: mamachef.ro

Detaliul ascuns. Cine a însoțit-o pe Anda Adam la filmări în „Ferma”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre