Bancul zilei. Cand veți afla ce se află in spatele unei piese de artă o să râdeți cu lacrimi

Bancul zilei. Cand veți afla ce se află in spatele unei piese de artă o să râdeți cu lacrimi
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! Am decis să înlocuim Horoscopul cu unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.ro.

La Galeria Națională de Artă din Dublin, un cuplu, soț și o soție se uitau la un tablou care îi făcea complet confuzi. Pictura înfățișa trei bărbați de culoare complet goi, așezați pe o bancă. Doi dintre bărbați aveau penisurile negre, iar cel din mijloc avea penisul roz. Curatorul galeriei și-a dat seama că au probleme cu interpretarea tabloului și și-a oferit evaluarea personală.

El a continuat timp de o jumătate de oră explicând cum descrie emascularea sexuală a afro-americanilor într-o societate patriarhală predominant albă. „De fapt”, a subliniat el, „unii critici serioși cred că penisul roz reflectă și opresiunea culturală și sociologică experimentată de bărbații gay în societatea contemporană”.

După ce curatorul a plecat, un irlandez s-a apropiat de cuplu și a spus:

– Ați dori să știți despre ce este de fapt pictura?

– Acum de ce ai pretinde că ești mai mult un expert decât curatorul galeriei, a întrebat cuplul.

– Pentru că eu sunt artistul, care a pictat tabloul, a răspuns el, De fapt, nu există afro-americani reprezentați deloc. Sunt doar trei mineri într-o mina de cărbune, irlandezi. Tipul din mijloc a plecat acasă la prânz.

Sursa foto: Pixabay