Asistentul de regie, care i-a dat lui Alec Baldwin arma, și-a pierdut jobul după o eroare similară

Asistentul de regie, care i-a dat lui Alec Baldwin arma, și-a pierdut jobul după o eroare similară
Apar noi informații după incidentul armat în care a fost implicat cunoscutul actor american Alec Baldwin. Acesta a împușcat doi oameni. Regizorul filmului a fost rănit, dar directoarea de imagine și-a pierdut viața, în urma rănii suferite.

Săptămâna aceasta apar noi informații șocante despre cel care i-a pus lui Baldwin în mână arma de foc încărcată cu care a omorât o femeie. Actorul e încă în stare de șoc, după cum a declarat soția lui.

Practic Alec Baldwin a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine a filmului în care juca, dintr-o eroare fatală. El a primit o armă de recuzită care i s-a spus că este „ rece”. Adică nu ar fi avut niciun fel de muniție, nici măcar gloanțe oarbe. Arma i-a fost dată de asistentul de regie. Care nu a verificat-o și nici nu a dat-o înainte armurierului să o verifice. Arma, după cum s-a văzut ulterior, în prezența polițiștilor, era armată cu patru gloanțe false, dar și cu unul letal.

Asistentul de regie, vinovat cu repetiție

Presa americană a descoperit că asistentul de regie Dave Halls, care i-a dat lui Alec Baldwin arma responsabilă pentru moartea directoarei de imagine pe platourile de filmare, fusese concediat de la un film anterior pentru un accident care a implicat, de asemenea, o armă de foc.

Informația au obținut-o jurnaliștii AFP,  de la o companie de producţie. „Dave Halls a fost concediat de pe platoul + Freedom’s Path + în 2019, după ce un membru al echipei a suferit răni uşoare când o armă a fost acţionată accidental”, a declarat pentru AFP un producător al filmului respectiv, care nu a apărut încă pe ecrane.

„Halls a fost dat afară de pe platou imediat după focul de armă tras cu recuzita. Producţia nu a început să filmeze din nou până când Dave a părăsit scena”, a adăugat sursa, precizând că a fost făcut un raport scris în acel moment.

Amintim că pe platourile de filmare a westernului „Rust”, Dave Halls i-a dat lui Alec Baldwin o armă de recuzită, pentru filmarea unei anumite scene. S-a presupus că e goală. Actorul a folosit arma pentru a repeta o scenă. El a tras crezând că nu sunt gloanțe în armă. Împușcătura accidentală a omorât-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-au rănit pe regizorul Joel Souza.

Potrivit publicației The Wrap, un site specializat în divertisment care citează surse apropiate de filmările la „Rust”, arma care a ucis-o pe Halyna Hutchins fusese folosită cu câteva ore mai devreme de membrii echipei pentru a trage în cutii de conserve, ca să se distreze. Asta în ciuda faptului că regulile foarte stricte ale industriei cinematografice interzic prezenţa muniţiei reale pe platoul de filmare, tocmai pentru a evita acest tip de accidente.

Acum au intrat în scenă avocații și au apărut noutăți. Vom reveni.

Sursa foto: Instagram