Simona Ionescu / Redactor Șef

Atenție! Amenzi de 3.000-6.000 de lei. Care e contravenția pentru care scoți atâția bani din buzunar

Atenție! Amenzi de 3.000-6.000 de lei. Care e contravenția pentru care scoți atâția bani din buzunar
E weekend și românii simt nevoia de distracție. Au relaxat la maxim, unii dintre ei, măsurile de protejare împotriva coronavirusului. Sunt chiar patroni de baruri sau restaurante care au deschis pe șest porțile localurilor lor. Autoritățile, însă, s-au pus pe controale.

Poliția Română a postat pe contul de facebook al instituției un mesaj de atenționare, atât pentru patroni, cât și pentru clienții care își organizează în această perioadă nunți, botezuri, parastase sau ale evenimente.

„Se sancționează cu amendă de la 3.000 la 6.000 de lei.”

Poliția a precizat că petrecerile organizate în spații închise sunt strict interzise în această perioadă. Astfel, cei care nu vor să țină cont de reguli și  plănuiesc să organizeze un astfel de eveniment trebuie să știe că amenzile pot ajunge până la 6.000 de lei, în condițiile în care fapta este săvârșită în mod repetat.

„Petrecerile în spațiile închise sunt interzise în acest moment, doar cele în aer liber pot avea loc, dar cu respectarea normelor legale în vigoare, impuse pe perioada stării de alertă.

Reamintim că deranjarea ordinii și liniștii publice, în urma unor astfel de petreceri se sancționează, iar conform legii 192/2019, săvârșirea în mod repetat a faptei se sancționează cu amendă de la 3.000 la 6.000 de lei.”, au scris reprezentanții Poliției Române pe facebook. 

Deja pe litoral și la munte, echipe mixte de polițiști și jandarmi au pornit controalele.

Spre comparație, pot să vă spun că în Grecia un patron de restaurant a fost amendat cu 15.000 de euro pentru că nu a asigurat distanțarea meselor pentru clienți. În Grecia, s-au deschis de pe 1 iulie restaurantele, dar patronii au obligația sa așeze la distanță de minim 2 m mesele, la fiecare să nu fie mai mult de 6 persoane din aceeasi familie, spațiul să fie aerisit prin ferestre sau uși mari, deschise, fiindcă aerul condiționat este interzis să funcționeze.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre