Au început ”marile transferuri” în politică

Au început ”marile transferuri” în politică
Înaintea alegerilor anunțate pentru la toamnă, se anunță transferuri mai mici și mai mari. Runda marilor transferuri politice a fost deschisă în Moldova.

Primul transfer e de la PNL la USR. Deputatul liberal Marius Bodea va fi candidatul susținut de USR PLUS la Consiliul Județean Iași. Despre Bodea s-a spus mereu că ar fi liberal ”pursânge”, el fiind în partid de 22 de ani. Acum a decis să meargă în alegerile locale în tandem cu Cosette Chichirău, cea care va fi candidatul alianței pentru Primăria Iași, se arată într-un comunicat de presă semnat de președinții celor două filiale.

Liberalii  nu sunt fericiți cu această decizie. Dar cel mai tare îi doare atragerea social-democratului Mihai Chirica în PNL. Amintim că în data de  7 martie, Biroul Permanent Judeţean al PNL Iaşi a aprobat candidatura lui Mihai Chirica la funcţia de primar al municipiului Iaşi, precum şi candidatura ministrului interimar al Mediului, Costel Alexe, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

La momentul respectiv, în semn de protest, șeful organizației municipale a PNL, Marius Bodea, și-a dat demisia din partid. L-a urmat imediat prim-vicepreședintele Etienne Ignat, ca să ajungă, amândoi, în USR. Joi seară, fostul liberal Marius Bodea a declarat, într-un comunicat transmis de USR Iași, că sloganul ”o singură echipă” începe să ”devină realitate”.

”Astăzi sloganul #OSingurăEchipă începe să devină realitate. Am cumpănit foarte mult această decizie – de a-mi asuma candidatura din partea Alianței USR-PLUS la Președinția Consiliului Județean Iași și de a susține cu toate forțele mele candidatura lui Cosette Chichirău la Primăria Municipiului Iași.

Și am hotărât să construim această echipă! Am făcut parte din PNL timp de 22 ani, însă liberalii din Iași au fost trădați de racolarea imorală și sfidătoare a pesedistului Mihai Chirica. Candidez la CJ pentru a continua dezvoltarea Aeroportului. Am experiența necesară pentru a debloca cel mai important proiect al comunității noastre.

Candidez la CJ pentru a realiza marile proiecte de infrastructură de care județul are nevoie și pentru a construi în județul Iași primele parcuri industriale performante. Sunt încrezător că împreună cu Cosette și echipa USR-PLUS vom depăși decalajele care ne separă de vestul țării”, a declarat Marius Bodea.

Sursa foto: Facebook / Marius Bodea