Aurore polare pe cerul Timișoarei. Ce se întâmplă

Aurore polare pe cerul Timișoarei. Ce se întâmplă
Aurorele polare ajung de joi până sâmbătă, inclusiv, pe cerul Timișoarei. A fost pusă la cale „aducerea” aurorei în Banat, iar splendidul fenomen va fi realizat în Piața Unirii din orașul de pe Bega, în fiecare din cele trei seri, de la ora 20.00.

Participarea publicului e liberă, respectând distanțarea socială impusă de pandemie, transmit organizatorii.

O instalație de lumini creată cu ajutorul laserelor, proiectoarelor, mașinilor de fum și a unui sistem de sonorizare ambientală va schimba cerul deasupra orașului în perioada 1 – 3 octombrie 2020. Oameni din toată țara sunt așteptați în oraș în perioada respectivă pentru a vedea cu ochii lor minunile lumiii, fiind știut că Aurorele Polare au creat fascinație dintotdeauna.

Recrearea lor deasupra Timișoarei, la mii de kilometri depărtare de locul lor de origine transmite însăși esența stației a cărui program principal este BEGA!, “Lumină peste granițe”.

BEGA! 2020 va recrea Luminile Nordului (Aurora Boreală) și Luminile Sudului (Aurora Australă) pe cerul orașului cu ajutorul artistului elvețian Dan Acher. În toate lucrările sale, designerul proiectului BOREALIS, Dan Acher utilizează orașul ca pe un loc de joacă pentru a crea sentimentul de apartenență și comunitate

Proiectul va fi prezentat în zona Pieței Unirii din Timișoara. Inițial integrat în programul BEGA! pentru anul 2021, BOREALIS a luat locul proiectului planificat pentru anul 2020 din motive ce țin de restricțiile aflate în vigoare. Desfășurat pe o suprafață extinsă, publicul poate participa fără a fi limitat la o zonă specifică.

Sursa foto: routesnorth

Afacerea Nunta. George Burcea povestește ce de Andreea Bălan a vrut și a doua petrecere

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp