Bill Gates spune că divorțul de Melinda e o tranziție, dar și că „o parte din relație continuă”

Bill Gates spune că divorțul de Melinda e o tranziție, dar și că „o parte din relație continuă”
27 ani de mariaj, 3 copii, multe proiecte de miliarde, nimic nu i-a putut ține împreună pe Bill Gates și Melinda, care au divorțat în vara anului trecut.

Ce crede despre căsnicia care a durat mai mult de jumătate din viața sa de adult, co-fondatorul Microsoft a dezvăluit într-un interviu pentru Sunday Times.

Bill Gates spune că divorțul de Melinda e o tranziție, dar și că „o parte de relație continuă”

Ajuns la 66 de ani, Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, a dezvăluit ce a crezut cu adevărat despre căsnicia cu Melinda (57 de ani), alături de care a pus bazele mai multor proiecte de miliarde.

După ce Melinda a vorbit în presă despre motivele din spatele divorț, spunând, în același timp, cât de dificilă a fost perioada de despărțire, Gates a declarat și el public că suferă, „în același mod ca ea”.

Continuă să lucreze cu ea

„Eu eram tânăr la 38 de ani și ea era matură la 28 de ani atunci când ne-am căsătorit și, în următorii ani, din punct de vedere a ceea ce am învățat împreună, ce a funcționat, ce nu a funcționat… Vreau să zic, e mai mult decât jumătate din viața mea de adult. Am făcut multe lucruri împreună”, au fost cuvintele miliardarului despre mariajul său.

melinda gates/instagram

În urma separării, relația dintre Bill și Melinda s-a schimbat. Totuși, chiar dacă au întâmpinat greutăți, au găsit o cale de mijloc și au comunicat, motiv pentru care bărbatul a declarat că se simte „norocos că o parte din relație continuă” și că are oportunitatea să lucreze cu ea. Cei doi foști soți dețin „Bill and Melinda Gates Foundation”, pornită în anul 2000.

Bill Gates nu regretă căsnicia cu Melinda

După divorț, Melinda a susținut mereu că nu ar descrie relația lor drept una de „prietenie”, însă, din punctul lui de vedere, Gates crede că „aș spune că așa e”. O descrie ca pe o relație foarte importantă, complex, apropiată, în care au ales să lucreze împreună.

Bill Gates a mărturisit că nu a regretat nicio secundă faptul că s-a căsătorit cu Melinda. Consideră că a avut o căsnicie extraordinară, pe care nu ar fi schimbat-o deloc. Este convins, de asemenea, că nu ar fi ales să se căsătorească cu altcineva. Divorțul l-a denumit „tranziție, explicând că orice mariaj trece prin această etapă odată ce copiii cresc și pleacă de acasă. În cazul de față, tranziția a fost divorțul.

Bill Gates și Melinda au 3 copii: Jennifer, în vârstă de 26 de ani, Rory, în vârstă de 22 de ani, și Phoebe, în vârstă de 19 ani.

În cadrul interviului, miliardarul a vorbit și despre noua sa carte, How to Prevent the Next Pandemic.