Cardinalul Vincent Nichols a declarat că interdicția „nu este susținută” de dovezi științifice și a acuzat Guvernul de „o neînțelegere a importanței credinței religioase”.

Bisericile sunt „printre cele mai sigure locuri”

Cardinalul, care este și Arhiepiscopul Catolic de Westminster, a declarat că bisericile sunt „printre cele mai sigure locuri” pe care oamenii le pot vizita. El este cel mai recent lider credincios care a atacat închiderea care a intrat în vigoare astăzi.

Mișcarea a fost puternic contestată de o serie de personalități religioase, inclusiv arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby, care i-au scris lui Boris Johnson să ceară anularea deciziei de a interzice toate serviciile, cu excepția înmormântărilor.

Spre deosebire de primul val al virusului din primăvară, Guvernul a permis bisericilor și altor lăcașuri de cult religioase să rămână deschise, dar numai pentru rugăciune privată, cu slujbe suspendate timp de patru săptămâni. Downing Street s-a dovedit până acum reticent în a se răzgândi, dar cardinalul Nichols, cel mai în vârstă cleric catolic din țară, a spus că el Bcrede că va fi publicată o revizuire.

„Cred că se va schimba. Cred că dovezile pe care le-am văzut în ultimele două zile sunt că acest aspect particular al deciziei guvernului nu este susținut de nicio dovadă științifică și arată în mod clar o neînțelegere a importanței credinței religioase. Cred că aceste lucruri vor duce la schimbare. Cât mai curând posibil, sper să văd lăcașuri de cult deschise din nou, pentru slujbe”, a declarat el.

El a spus că bisericile sunt „bine gestionate, foarte bine curățate și printre cele mai sigure locuri în care merg oamenii”, adăugând: „A merge la biserică nu este o adunare socială, este o parte foarte importantă, fundamentală din viața oamenilor”.

Guvernul nu „ia cu ușurință impunerea unor restricții suplimentare”

Interdicția vine la mai puțin de două luni după ce domnul Johnson și logodnica Carrie Symonds l-au botezat pe fiul lor Wilfred la Catedrala Westminster pe 12 septembrie, cu doar două zile înainte de introducerea noilor restricții.

Purtătorul de cuvânt oficial al prim-ministrului, a declarat că Guvernul nu „ia cu ușurință impunerea unor restricții suplimentare”, dar a considerat că înăsprirea regulilor este vitală în abordarea răspândirea virusului.

„Este un pachet de măsuri care este conceput pentru a încetini răspândirea virusului și s-a stabilit că, deși rugăciunea privată ar putea fi permisă, din păcate, nu a fost posibil să mergem mai departe decât asta. Lăcașurile de cult aduc un confort și o mângâiere uriașe oamenilor, în special în această perioadă dificilă, și de aceea vor rămâne deschise în această perioadă de noi restricții pentru rugăciunea privată și alte funcții vitale, precum înmormântările. Vom continua să lucrăm îndeaproape cu liderii credincioși înalți și cu grupul de lucru Locuri de cult, așa cum am făcut de-a lungul pandemiei”, a declarat el reporterilor.

Vești de la Andreea Bălan. Vedeta a făcut un anunț important

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri