Bob Dylan a meditat în pandemie. Ceea ce a decis are legătură cu averea și a năucit pe toată lumea.

Bob Dylan a meditat în pandemie. Ceea ce a decis are legătură cu averea și a năucit pe toată lumea.
Viața amoroasă haotică a lui Bob Dylan se află în spatele lui de 225 de milioane de lire sterline?  Legenda muzicii este încurcată cu foste soții, amante, nenumărate iubițe și până la nouă copii. Dar dincolo de toate, averea sa e fabuloasă. El a meditat în pandemie. Iar ceea ce a decis are legătură cu averea și a năucit pe toată lumea.

Bob Dylan a fost de acord să cedeze drepturile asupra muzicii sale către Universal Music pentru 225 de milioane de lire sterline. Pare o sumă imensă, dar pentru gigantul muzical, acest lucru este o super-afacere. Compozitorul, care se numește poet-muzician, a lansat peste 600 de melodii în decurs de șase decenii și s-au dovedit a fi o mină de bani.

Knockin ’On Heaven’s Door, de exemplu, a câștigat anul trecut 112.000 de lire sterline doar din drepturi pentru streaming în S.U.A. odată preluate drepturile, Universal va fi plătit de fiecare dată când Dylan sau oricine altcineva își interpretează muzica, o redă, o redă la radio sau o folosește într-un film sau într-o reclamă.

Acum, în vârstă de 79 de ani, artistul cu o avere estimate la 150 de milioane de lire, nu părea că e nevoit să-și cedeze drepturile.

Deși deține o duzină de proprietăți, stilul său de viață este foarte ciudat – unii spun că nu-și schimbă hainele prea des sau nu se spală pe dinți și că ar fi trăit în mare parte într-o singură cameră a gospodăriei gigantice pe care a construit-o în California în anii 1970 .  Acesta este un spațiu circular imens, acoperit de o cupolă de cupru. Își împarte casa doar cu personalul de menaj și cu agenții de securitate.

Bob Dylan a meditat în pandemie și își face ordine în afaceri

Odată, când o iubită a întrebat de ce nu pot coabita, el a răspuns: „Pentru că abia pot trăi cu mine”. Într-adevăr, lipsa de rădăcini l-a determinat să petreacă majoritatea ultimilor 31 de ani aproape permanent în turneu. Numai pandemia de COVID-19 l-a oprit pe cântăreț din turnee în acest an. Poate că asta i-a dat timp să se gândească la alte lucruri și la felul în care să le pună în ordine, dupa cum afirma biograful său, Howard Sounes, citat de Daily Mail.

Sounes, care a vorbit cu zeci de prieteni și asociați ai lui Dylan, și a cărui biografie “Down The Highway” va fi actualizată anul viitor, a spus: „Este vorba despre a-și face ordine în treburile sale.  Primul pas a venit anul trecut când și-a vândut arhiva – toate scrisorile, poezia și versurile – către Universitatea din Tulsa pentru 20 de milioane de dolari. Vor deschide anul viitor un muzeu Bob Dylan”, mai arată sursa citată.

 Are o familie foarte mare, cu mulți copii neștiuți

Vânzarea către Universal îi permite să elibereze o sumă imensă de capital, apoi să-l transfere pur și simplu familiei sale, mai degrabă decât să le dea dureri de cap cu gestionarea drepturilor, după moartea sa.

Dylan are un set complicat de relații de familie și ar putea avea mai mulți copii secreți în plus față de fiica adultă a cărei existență a fost descoperită cu doar un deceniu în urmă. Unii cred că are până la nouă descendenți, concepuți cu cinci femei pe o perioadă de 25 de ani, și că unii dintre ei ar putea să nu știe de ceilalți.

Dar Dylan are, de asemenea, un sentiment al poetului despre propria sa mortalitate.  Într-un interviu rar acordat New York Times în iunie anul acesta, el a spus că crede că coronavirusul este „un precursor al altceva care va urma… poate suntem în ajunul distrugerii”. El a mai spus: „Mă gândesc la moartea rasei umane. Să nu fim naivi, dar viața tuturor este atât de trecătoare”.

Cu toate acestea, în ciuda unor astfel de meditații, Dylan are, de asemenea, un sentiment înțelept despre cum să câștige bani. După cum spune Sounes: „Este o înțelegere greșită că este un hippie căruia nu îi plac banii.  El este pragmatic în afaceri și este și foarte inteligent”.

Dylan și-a luat alt nume și și-a inventat biografii

Dylan este renumit pentru aspectele pline de farmec ale trecutului său.  Născut Robert Zimmerman într-o familie evreiască din Minnesota în 1941, a luat numele Bob Dylan în omagiu adus poetului galez, Dylan Thomas.

Când a ajuns pe scenele din New York, în 1961, le-a spus unor oameni că este un orfan fugărit care scăpase de la asistența maternală, altora că era un școlar dintr-un circ. De fapt, crescuse într-o casă perfect drăguță (tatăl său deținea un magazin de electrocasnice) înainte de a părăsi universitatea. Poveștile sale trebuie să fi sunat convingătoare pentru Joan Baez, cântărața folk care i-a ajutat lansarea carierei invitându-l să apară pe scenă alături de ea.

Relația lor pasională a început în aprilie 1961. Dylan o văzuse anterior la televizor, susținând că nu se putea opri să se uite la ea și adăugând mai târziu: „Părea că ar fi coborât pe pământ dintr-un meteorit”.

Joan Baez, soția și următoarea iubită

Baez, care era de departe steaua principală, a spus că este „nebună” după Dylan. Au devenit unul dintre cele mai controversate cupluri tinere din anii șaizeci, pe măsură ce Dylan și-a urmat destinul în a deveni o voce de protest politic radical în era drepturilor civile și a războiului din Vietnam.

Relația cu Baez s-a încheiat dureros în timpul turneului său britanic din 1965, când a refuzat să o primească pe scenă și să o prezinte fanilor săi britanici.

Lucrurile s-au înrăutățit când ea a găsit o altă femeie în camera lui  de hotel. Baez a numit călătoria la Londra „cea mai demoralizantă experiență” din viața ei, lăsând pe mulți cu impresia că pur și simplu nu i-a mai folosit lui Bob Dylan odată ce acesta a devenit un nume.

Dylan s-a căsătorit cu Sara în acel an, când era gravidă cu fiul lor Jesse. Finalul relației a venit într-o dimineață din 1977, când Sara a coborât la micul dejun la ei acasă, și și-a găsit soțul stând la masă cu copiii lor și cu o femeie numită Malka, o poetă, care, evident, petrecuse noaptea cu el. Sara a primit custodia celor cinci copii, 27 de milioane de lire sterline în acordul de divorț și nu a vorbit niciodată despre el.

O nouă dragoste. Și mai multe altele

Dylan s-a îndrăgostit apoi de Mary Alice Artes, o actriță de culoare care a fost implicată într-un grup de fundamentaliști creștini californieni – atât de mult încât s-a convertit la creștinism pentru a o seduce.  În același timp, avea o relație romantică cu cântăreața Helena Springs.

Afacerile amoroase suprapuse erau la ordinea zilei.  Cântăreața Carolyn Dennis a devenit ulterior a doua sa soție. Relația lui Ruth cu Dylan a durat din 1974 până în 1991, ea considerată soția lui de drept.  Între timp, el a continuat să aibă un copil cu Carolyn și s-a căsătorit cu ea – apoi a divorțat de ea în 1992.

El a stabilit-o pe ea și pe copilul lor, Gabby, într-o casă dintr-o suburbie modestă din Los Angeles și a vizitat-o atât de în secret încât puțini erau la curent cu aceasta relație. Când Gabby s-a căsătorit cu partenerul ei în Long Beach, California, Dylan nu a participat la nuntă și nu a fost menționat în timpul nunții.

A existat, de asemenea, o poveste de dragoste cu o altă cântăreață secundară, Carol Woods, despre care Ross a susținut că ar avea încă un copil Dylan.

Se vorbește și despre o poveste romantică mai recentă și, eventual, despre un alt copil, dar nimeni nu a reușit să spargă acel mister – încă.  Vechiul său prieten, Liam Clancy, muzician, spune că Dylan este de fapt „un om foarte singuratic”.

Alții au o viziune mai abruptă.  Victor Maymudes, care a lucrat pentru Dylan până în 1988 și l-a cunoscut din 1964, i-a spus lui Sounes că este „un om rece și suficient”. El a adăugat: „Este un tip foarte nepoliticos și obositor. Nu-și scoate hainele când se culcă, iar tipul nu își curăță dinții, respirație lui este oribilă”.

Casa din Malibu cu mașina suspendată în tavan

Casa principală a lui Dylan are 6.000 de metri pătrați șase dormitoare. E lângă Malibu, unde petrece aproximativ o lună vara și o parte din vacanța de Crăciun. Vizitatorilor care îl caută li se spune în mod obișnuit că sunt la adresa greșită.  „La fel ca toți oamenii celebri, aș vrea să rămân singur”, a declarat el la un moment dat, mai arată Daily Mail.

În interior, are una dintre primele sale mașini suspendată în sufragerie.  Există în total 11 camere, dar el locuiește doar într-una dintre ele.  Fosta iubită Susan Ross spune că decorul seamănă mai degrabă cu cel al unei cabane de schi.

Acesta este păzită 24 de ore pe zi de o echipă de securitate și de o haită de câini. Când Ross a mers acolo pentru o vizită, Dylan nu i-a permis să se culce cu el și a trimis-o în schimb într-o cameră de oaspeți. De-a lungul anilor, Bob Dylan a cumpărat terenuri în jurul casei pentru a-și spori intimitatea.

De asemenea, are o fermă mare în Minnesota, pe râul Crow, la aproximativ 100 de mile de locul în care s-a născut. Fratele său David locuiește la ferma de alături. Există case în New York și Arizona în care el stă din când în când. Când călătorește, trăiește într-un autobuz turistic de 1,5 milioane de lire sterline.

Ceilalți membri ai formației locuiesc în altul și așa merg din oraș în oraș. Cu siguranță, el simte chemarea drumului.  Sounes spune: „Își petrece mai mult de jumătate din an.  Trebuie să se simtă complet în derivă – muzicienii săi au fost cei mai apropiați prieteni ai săi. Această perioadă i-a oferit timp să se concentreze asupra moștenirii sale și a făcut acest pas pentru a-și proteja familia”. Cât de extinsă se dovedește a fi acea familie este marea întrebare.

Sursa: Daily Mail

Sursa foto: Instagram

Bianca Drăgușanu versus Oana Zăvoranu. „Știu deja că ești rea în cerul gurii”

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp