Bob Dylan a scris o carte-document despre cele mai importante nume din industria muzicii. Lansarea se apropie

Bob Dylan a scris o carte-document despre cele mai importante nume din industria muzicii. Lansarea se apropie
În luna august, anul trecut, artistul cu 10 premii Grammy, un Premiu Nobel și un Premiul Oscar la activ s-a ales cu acuzații grave. El a fost acuzat de o femeie că ar fi abuzat-o pe când era doar o copilă de 12 ani. Procesul acestuia e pe rol. Până la finalizarea lui, în viața celebrului artist se întâmplă lucruri extrem de interesante.

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 2016, legendarul cântăreţ american Bob Dylan se pregătește intensă să publice o nouă carte. în luna noiembrie. Anunțul a fost făcut săptămâna aceasta de editura Simon and Schuster, cu care artistul colaborează, potrivit AFP.

„The Philosophy of Modern Song”, care va fi lansată pe 8 noiembrie în Statele Unite, reprezintă prima sa carte publicată după „Chronicles, Volume 1”, care a apărut în 2004.  Potrivit editurii, planul starului folk este să scoată o colecţie de peste 60 de texte. Cartea va cuprinde materiale despre artişti precum Hank Williams şi Nina Simone, dar şi despre arta compunerii de texte şi melodii.

Bob Dylan este acuzat de pedofilie. Victima avea 12 ani

„Publicarea operei geniale, caleidoscopice a lui Bob Dylan va fi un omagiu global adus cântecului de unul dintre cei mai mari artişti ai timpului nostru, a declarat într-un comunicat directorul editurii Simon and Schuster, Jonathan Karp. „The Philosophy of Modern Song” ar fi putut fi scrisă doar de Bob Dylan, a adăugat el. Vocea sa este unică, iar lucrarea sa transmite o apreciere şi înţelegere profundă a cântecelor, a oamenilor care le creează şi a ceea ce înseamnă ele pentru noi toţi”.

La 80 de ani, Bob Dylan face un turneu care va mai dura doi ani

Bob Dylan, s-a lansat pe scena newyorkeză la începutul anilor ’60. A avut un succes nebun și a vândut peste 125 de milioane de exemplare din albumele sale în întreaga lume. Acum are 80 de ani și, în ciuda vârstei înaintate, susţine în continuare concerte în cadrul unui turneu care va dura până în 2024.

în paralel, continuă și munca de studio. Artistul şi-a lansat cel de-al 39-lea album de studio, „Rough and Rowdy Ways”, în 2020. Acesta a fost pur și simplu aclamat de critici. Pe numele său real Robert Allen Zimmerman, Bob Dylan, a fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatură în 2016 „pentru crearea unor noi modalităţi de exprimare poetică în cadrul marii tradiţii a muzicii americane”.

De-a lungul carierei a obținut 10 Premii Grammy, dar și un Premiu Oscar, în 2000, pentru Cel mai bun cântec, „Things Have Changed” din filmul „Wonder Boys”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre