Jurnaliștii englezi au aflat că actorul George Clooney (59 de ani) și soția sa Amal (42 de ani) s-au implicat și au contribuit la salvarea teatrului local din Berkshire, după închiderea acestuia din cauza pandemiei Covid-19.

Acest teatru – The Mill de la Sonning Theatre – se află chiar lângă conacul soților Clooney de 12 milioane de lire sterline.În fotografie se vede în prim plan proprietatea lui George Clooney, iar în spate ansamblu teatrului.

De aceea soții Clooney au sărit primii ca să-și salveze teatrul și restaurantul acestuia, unde mergeau des. Și, în afara sumei donate de ei, George și Amal Clooney s-au implicat în dezvoltarea unei campanii de strângere de fonduri.

„Din luna iulie, când teatrul și-a sărbătorit cea de-a 38-a aniversare, The Mill a reușit să-și opereze doar restaurantul alăturat cu locuri reduse. Acest lucru împreună cu strângerea de fonduri și donațiile de la susținătorii Mill Angel și de la starul de la Hollywood George Clooney și soția sa Amal, care sunt vecini și participanți obișnuiți, au reprezentat o linie de salvare pentru a asigura supraviețuirea locului, a declarat un purtător de cuvânt al teatrului pe pagina oficială de Facebook.

Se preconiza ca teatrul să-și redeschidă porțile pe 30 octombrie, însă au intervenit din nou restricțiile și  The Mill at Sonning rămâne închis.

Cum funcționează financiar teatru englez

Regretatul cuplu de artiști Tim și Eileen Richards au descoperit The Mill, care era o clădire abandonată, în anul 1977 și au deschis teatrul în 1982. Au reușit să creeze acolo o oază culturală importantă și de renume.

Acum teatru este condus de fiica lor, directorul artistic Sally Hughes, care a primit ajutor de la soții Clooney și în trecut, dar mai ales acum, pe perioada pandemiei cu Covid. The Mill at Sonning se află chiar în sapatele vilei lui George Clooney.

În 2018, Sally a obținut aprobarea pentru dezvoltarea a cinci proprietăți, care să susțină financiar teatrul, după ce cuplul de vedete Clooney nu a formulat obiecții ca vecini. Încă de la început, de când i-a cunoscut, Sally i-a invitat pe George și soția sa să urmărească spectacole și le-a permis să folosească parcarea teatrului pentru mulțimea de antreprenori și constructori atunci când aceștia le renovau conacul cu nouă dormitoare și opt băi, pe care soții Clooney l-au cumpărat cu 7,5 milioane de lire sterline în 2014, dar care azi este evaluat la 12 milioane. Trei ani a durat renovarea conacului.

„Clooneys sunt membri obișnuiți ai publicului de la The Mill și doresc ca acesta să fie pe o bază financiară sigură”, a declarat o sursă pentru MailOnline.

Ca să reziste financiar, conducerea teatrului a decis să facă niște reduceri ca să atragă cumva publicul și să susțină activitatea artistică. Biletul pentru piesă conține si o rezervare la restaurantul sau barul teatrului. „Moara se va redeschide cu o capacitate mult mai redusă, de 70 de clienți pentru cină și spectacol din cauza distanțării sociale, dar am găsit un mod ingenios de a ascunde locurile goale care trebuie lăsate între rezervări”, a declarat pentru Daily Mail directorul artistic Sally Hughes.

Foto: Actorul George Clooney și soția sa, avocatul Amal, au susținut teatrul și restaurantul său,  la care merg regulat, fiind amplasate în spatele proprietății lor

Ce ar trebui să ai la îndemână în caz de cutremur

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri