Cea de a doua zi de război din Ucraina continuă, iar ultimele informații sunt teribile. Se estimează că sute de persoane au murit, iar Rusia nu are de gând să se oprească. Măsuri dure au fost luate și împotriva propriilor cetățeni care au ieșit în stradă să protesteze împotriva deciziei lui Vladimir Putin de a ataca Ucraina. Potrivit ultimelor informații, tancurile rusești au intrat în Kiev și caută să îl elimine pe președintele Volodimir Zelenski.
Iar lucrurile nu se opresc aici. Preşedinta camerei superioare a parlamentului rus, Valentina Matvienko anunță răspunsul ferm al Moscovei pentru Europa. Acesata a declarat vineri că Rusia a pregătit un pachet de sancţiuni de răspuns şi cunoaşte slăbiciunile Occidentului, potrivit agenţiei de presă TASS.
View this post on Instagram
Imaginile apărute pe rețelele de socializare arată cu, trupele rusești devastează Kievul, lăsând în urmă un adevărat dezastru. Se aud focuri de armă, iar tancurile au intrat pe străzile, dar și pe bulevardele din zona de nord a capitalei Ucrainei. Maşina unui bărbat aflat la volan a fost distrusă în totalitate de un blindat care şi-a schimbat brusc direcţia de mers și a urcat cu șenilele peste mașină, fără să țină cont că era un om înăuntrul ei. Printr-o minune, omul a scăpat cu viață, fiind cu greu scos dintre tablele strivite de către alți bărbați.
Bombardamentele Rusiei asupra Ucrainei sunt transmise și ele, pe rețelele de socializare.
View this post on Instagram
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a făcut un apel la forțele occidentale pentru intensificarea măsurilor împotriva Rusiei. „Europa are suficientă putere pentru a opri această agresiune”, a spus Zelenskiy. El a făcut referire astfel la interzicerea intrării rușilor în Uniunea Europeană, dar și retragerea Moscovei de la SWIFT. Încă pot opri această agresiune. Trebuie să acționeze rapid”, a spus el.
Federația Română de Scrimă, gafă de proporții
Toți declară din gură că e necesar să boicotăm Rusia, inclusiv prin neparticipare la evenimente culturale si sportive, însă Federația Română de Scrimă e fix pe dos. Federația tocmai a trimis sportivi să participe la un important concurs în Rusia și se și laudă cu asta, în timp ce trupele rusești au invadat capitala Ucrainei. Ba chiar se și laudă cu actul de curaj, pe pagina sa de Facebook.
„La Sochi, în Rusia, războiul declanșat în Ucraina nu a împiedicat disputarea etapei de Cupă Mondială la spadă seniori, masculin și feminin. Astăzi, în competiția fetelor, România este reprezentată de cinci spadasine: Mihaela Leonte, Alexandra Predescu, Amalia Tătăran, Bianca Benea și Greta Vereş. Toate sportivele noastre au început concursul din faza grupelor”, transmite Federația Română de Scrimă.
Internauții sancționează dur prezența românilor la competiția din Rusia
Românii sunt siderați de decizia Federației Române de Scrimă de a participa la această competiție în Rusia. Oamenii au postat comentarii dure pe pagina de Facebook a instituției. „Imi pare rau ca participati la competitii intr-o tara ce nu da doi bani pe regulile internationale. Dupa logica pe care o aplica in Ucraina, va puteti astepta sa va ia la pumni daca pierd in sport. Ar fi trebuit sa boicotati competita!”, a scris cineva.
„Rusinos. Trebuie boicot total al Rusiei, inclusiv orice competitii organizate/gazduite de ei”, este un alt comentariu. „Sper ca FIE sa sanctioneze Rusia si sa nu recunoasca acest concurs. nu trebuia sa mergeti acolo si mai bine pierdeati banii de deplasare decat sa calcati pragul unui criminal si sa expuneti niste sportivi intr-o tara aflata sub dictatura bolnava a unui criminal nebun!”, a mai postat un internaut.
Pe pagina de Facebook a Federației Internaționale de scrimă, au apărut, vineri, primele imagini din cadrul competiției care reunește foarte multe țări participante, dovadă că, asemeni României, nici acestea nu s-au gândit să boicoteze țara organizatoare lansată într-un război cu Ucraina. Până la urmă, se dovedește că numai rușii știu să boicoteze olimpiade și competiții internaționale când președintelui Vladimir Putin nu i-a convenit ceva.
Sursa foto. Facebook / FIE
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook