Boris Johnson anunță testare în masă în Marea Britanie. Vrea să facă ce în România nu se face

Boris Johnson anunță testare în masă în Marea Britanie. Vrea să facă ce în România nu se face
Guvernul britanic plănuiește extinderea testării. În acest sens, Boris Johnson a anunțat planurile pentru testare în masă a cetățenilor, dar și când se vor relaxa restricțiile.

Boris Johnson plănuiește revenirea la normalitate cât mai repede posibil. Johnson, care este aşteptat să confirme planurile de relansare a călătoriilor internaţionale şi deschiderea unor secţiuni ale economiei lunea aceasta, a declarat că noul program de testare în masă va rupe lanţul transmiterilor.

Întrucât o mare parte din Europa adoptă noi restricţii pentru a aborda cazurile în creştere, Johnson a stabilit un plan eşalonat pentru a uşura restricţiile în următoarele luni. Acesta este un impuls uriaş pentru una dintre cele mai afectate ţări din timpul pandemiei. „Pe măsură ce continuăm să facem progrese semnificative în ceea ce priveşte programul nostru de vaccinare, testarea rapidă regulată este şi mai importantă pentru a ne asigura că aceste eforturi nu sunt irosite”, a spus Johnson într-un comunicat. 

Boris Johnson vrea testare în masă. Teste gratuite pentru fiecare cetățean

În acest sens, Boris Johnson a declarat, luni, că toată lumea din Anglia va putea face un test COVID-19 de două ori pe săptămână. Aceasta este o nouă încercare de urmărire a pandemiei, pe măsură ce societatea se redeschide şi vaccinarea continuă în ritm rapid, potrivit Reuters. 

Kituri care pot oferi rezultate în aproximativ 30 de minute vor fi disponibile gratuit la punctele de testare, farmacii și prin poștă. Testele sunt deja oferite școlarilor și familiilor acestora, precum și celor care trebuie să plece de acasă pentru muncă. Criticii programului spun că riscă să devină o risipă de bani „scandaloasă”. Măsura vine într-o perioadă în care premierul Boris Johnson urmează să se întâlnească cu cabinetul pentru a semna următoarea etapă de eliminarede restricții în Anglia, care prevede redeschiderea magazinelor neesențiale, precum și funcționarea teraselor puburilor și restaurantelor, din 12 aprilie.

Premierul plănuiește oferirea acestor teste începând cu data de 9 aprilie. Testele rapide se adresează celor fără simptome Covid și pot fi luate acasă. 

Foto: Daily Mail

Un medic rezident de 28 de ani s-a sinucis cu ce avea la îndemână