Bryan Adams nu a mai scos o melodie de ani buni și și-a schimbat cariera. Ce a făcut întrece așteptările

Bryan Adams nu a mai scos o melodie de ani buni și și-a schimbat cariera. Ce a făcut întrece așteptările
Prin anii 90 toată lumea fredona  (Everything I Do) I Do It for You⁠, de pe albumul Waking Up the Neighbours⁠ al lui Bryan Adams. Era una dintre cele mai cunoscute balade, ocupând locul întâi în multe țări ale lumii, incluzând 16 săptămâni în Regatul Unit. A avut cântece care au ocupat locul întâi în clasamentul U.S. Billboard Hot 100. De 20 de ani, acestea, însă, sunt istorie.

Bryan Adams nu a mai scos o melodie care să ajungă numărul 1 în topuri de ani buni, în schimb și-a schimbat cariera. Dacă îl căutați pe Wikipedia pe canadianul de 62 de ani, veți afla că este, pe lângă cântăreț, cantautor, chitarist, producător de muzică sau compozitor și filantrop, fotograf și activist. Șansa lui ca fotograf s-a ivit anul acesta. El a fost invitat să realizeze cele mai celebre 12 fotografii din lume. Acestea ilustrează cunoscutul Calendar Pirelli.

Povestea Calendarului Pirelli

Compania de anvelope Pirelli a fost fondată în anul 1872, iar din anul 1964 aceasta a început editarea calendarului omonim. Mizând pe vedetele momentului, fotografiate deosebit de incitant, deseori, calendarul a devenit în scurt timp un reper și cel mai cunoscut calendar din lume. Probabil că sunt azi oameni care nu au auzit de calendarul mayaș, însă de calendarul Pirelli sigur știu.

De la lansarea Calendarului Pirelli, în 1964 au fost publicate 48 de ediții ale acestuia – inclusiv On the Road – realizate de 37 de fotografi celebri care au surprins în ipostaze incendiare multe vedete. Ediția din acest an a fost realizată integral de Bryan Adams.

Bryan Adams s-a făcut fotograf acum 20 de ani

O cutie pentru viniluri LP care nu conține un disc, ci Calendarul Pirelli 2022. Titlul acestuia este On the Road, iar fotografiile sunt realizate de Bryan Adams și reprezintă o celebrare a starurilor muzicii internaționale din anii 1960 până în prezent. Este o ediție și mai specială,  reprezentând revenirea Calendarului după suspendarea provocată de criza Covid-19. În plus, momentul coincide cu aniversarea a 150 de ani de la înființarea companiei Pirelli.

De mai bine de 20 de ani, Bryan Adams și-a consolidat și reputația de fotograf. Prin fotografiile din acest calendar a surprins viața artiștilor în turneu. Aceasta este și tema piesei cu același nume – „On The Road” – pe care muzicianul canadian a compus-o pentru Calendar și care va fi inclusă pe următorul său album.

Cine sunt artiștii fotografiați de Bryan Adams

În cea de-a 48 – a ediție a Calendarului Pirelli, pe lângă Bryan, se alătură alți zece artiști cu renume mondial de diferite vârste, genuri muzicale și parcurs profesional: Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent și Kali Uchis. Fotografiile au fost realizate vara trecută, în doar trei zile, în două locații din Los Angeles – Teatrul Palace și hotelul Chateau Marmont de la Hollywood – și la hotelul Scalinatella din Capri, Italia.

Bryan Adams a urmărit să surprindă trăsăturile distinctive ale artiștilor, iar cele douăsprezece luni ale calendarului sunt prezentate pe mai mult de 160 de pagini și peste 70 de portrete și scene: de la St. Vincent (care apare și pe coperta volumului) trezindu-se la un hotel, la ziua liberă a lui Kali Uchis petrecută la piscină, la check-out-ul lui Saweetie înainte de o altă călătorie și până la imagini cu Cher din culise.

Îl vedem și pe Normani cum se odihnește înainte de verificarea sunetului, pe Jennifer Hudson sosind la teatru, pe Iggy Pop (care este și pe coperta posterioară) înainte de spectacol, pe Grimes în studioul de înregistrări, pe Bohan Phoenix înapoi la hotel după spectacol și pe Rita Ora după show.

Fotograful Bryan Adams explică despre cum a lucrat în pandemie

„Ar fi foarte, foarte greu să cuprindem în doar câteva zile tot ce se întâmplă într-un turneu. Așadar, ceea ce am încercat să fac a fost să prezint unele dintre aspectele acestuia… de exemplu, muzicienii nu văd niciodată cu adevărat partea din față a clădirii, ei văd partea din spate a clădirii, noi vedem ușa scenei, vedem zona din culise, vedem subsolul unei clădiri… de la ușa scenei te duci la ușa mașinii la ușa hotelului la ușa trenului la ușa autobuzului, deci sunt o grămadă de uși, dar mereu e vorba despre călătorie…,” explică Bryan Adams.

„Pe Bryan îl cunosc și apreciez de ani de zile. Am considerat că ideea acestuia de a asocia lumea muzicii cu cea a turneului și a călătoriilor ar fi perfectă pentru reîntoarcerea Calendarului, în timp ce așteptăm o revenire treptată la normalitate după pandemie. Acest calendar va marca lunile anului 2022, un an deosebit de important pentru noi, deoarece este cel în care Pirelli aniversează 150 de la înființare”, declară Marco Tronchetti Provera, vicepreședinte executiv și CEO al Pirelli.

Sursa foto: Pirelli, Instagram

Recomandarile noastre