Simona Ionescu / Redactor Șef

Caesar, cea mai cunoscută salată din lume. Rețeta

Caesar, cea mai cunoscută salată din lume. Rețeta
Salata Caesar a apărut în Mexic și a cucerit lumea. Iată rețeta originală, veche de aproape 100 de ani.

Numele şi reţeta i-au fost atribuite americanului de origine italiană Caesar Cardini care, conform spuselor fiicei sale, a inventat celebra salată în iulie 1924, în restaurantul său din Tijuana, Mexic. Restaurantul Caesar era deschis acolo din cauza prohibiţiei din Statele Unite ale Americii. În seara zilei de 4 iulie 1924, restaurantul a rămas fără provizii, şi pentru a nu-i pierde pe clienţii deja aşezaţi la masă, Cardini reuşeşte să creeze, în faţa acestora, o salată din ingredintele rămase prin frigider şi cămară.

În scurt timp, salata a devenit de nelipsit din meniurile restaurantelor din Statele Unite ale Americii, iar în Europa, Wallis Warfield Simpson, amanta şi ulterior soţia Prinţului Eduard VII de Wales, a făcut-o celebră. Miss Wallis frecventa adesea restaurantele Caesar din SUA şi când se întorcea, le dădea instrucţiuni bucătarilor din Londra să-i prepare salata preferată.

Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g piept de pui, 4 felii toast (fără coajă), 40 g fâşii bacon, 2 ramuri rozmarin, 2 pungi salate Eisberg, 1 căţel usturoi, 1 lămâie (coajă rasă și zeama de la jumătate de lămâie), 1 lingură smântână, 80 g parmezan ras, ulei de măsline, sare, piper.


Turiști inconștieți. Parcă vor să se îmbolnăvească intenționat

Doliu în presa românească. A murit Călin Gheorghe, un cunoscut om de radio


Mod de preparare: Salata Eisberg se desface și se se pune într-un castron mare. Pieptul de pui se taie fâşii, se pune într-un castron şi se amestecă bine cu un jet de ulei de măsline, sare şi piper. Împreună cu baconul, fâșiile de pui se prăjesc la foc moderat în tigaie, fără a amesteca prea mult. Între timp, feliile de toast se taie în bucăţi groase de un deget, se desprind frunzuliţele de rozmarin. Se adaugă pâinea şi rozmarinul în tigaie, se saltă bine tigaia pentru ca şi pâinea să fie trecută prin ulei. Când pâinea este bine făcută şi baconul crocant, se ia tigaia de pe foc. Totul se toarnă în castronul cu dressing si se amestecă bine. Punem salata deasupra şi amestecăm uşor.

Pentru dressing se poate folosi cel cumpărat de la magazin sau se poate prepara amestecând: 150 g ulei de măsline, sucul din jumătate de lămâie, 0,25 linguriță de sare, 1 cățel de usturoi, 1  gălbenuș de ou ( îl putem înlocui cu 2 linguri de maioneza sau muștar), 2 linguri de oțet de vin.

Sursa: Eisberg.ro

Sursa foto: Pixabay / Explorer Bob

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre