Camembert copt cu miere şi nuci – rețeta mai ușoară decât prepararea unui ceai!

Camembert copt cu miere şi nuci – rețeta mai ușoară decât prepararea unui ceai!
Emisiunea „Și mai multă culoare în farfurie”, realizată de chef Radu Dumitrescu la TV Paprika ne oferă o rețetă delicioasă, extrem de ușor de făcut și potrivită pentru orice oră a zilei.

Emisiunea „Și mai multă culoare în farfurie” a fost filmată anul acesta în Ungaria și are un scop foarte precis: să dărâme mitul potrivit căruia generația tânără urăște să gătească, dar și, în același timp, să le facă poftă de gătit tinerilor.

„Am încercat să fac o emisune culinară fără să fie vorba despre rețete. Sunt mii de site-uri cu rețete. Așa că de ce s-ar fi uitat cineva la noi? Și pentru că am încercat să aflăm de ce noua generație nu dă doi bani pe gătit. Și am aflat, chiar de la noua generație. Care este smart, cool și funny, dar care vede partea gastronomică într-o altă viziune. Și atunci ne-am adaptat și am realizat niște episoade pe înțelesul lor, alături de ei”, explică chef Radu Dumitrescu

Iată o rețetă mai simplă decât prepararea unui ceai și extrem de delicioasă:  

Camembert copt cu miere şi nuci

Ingrediente

  • o bucată întregă de brânză Camembert
  • o crenguţă de rozmarin
  • 50g nuci
  • o linguriţă de miere
  • ruccola şi smochine proaspete
Preparare

Brânza se asează într-o hârtie de copt pe o tavă şi se înţeapă din loc în loc cu un cuţit ascuţit. În găurile făcute se pune rozmarin şi se îndeasă nuci. Se bagă la cuptor 10 minute la 200° C.

Se serveşte caldă, cu miere, ruccola şi smochine deasupra.

Poftă bună!