Echipa analiștilor Picodi.com a realizat o cercetare pentru a vedea cât cheltuie românce pe produse de machiaj. Au descoperit că în România toate femeile folosesc mascara, fond de ten, rujul, creionul de sprâncene și anticearcănul. Cercetarea arată că în portfardurile româncelor se găsesc, în medie, nu mai puțin de 29 de produse. O româncă obișnuită cheltuie pe produse cosmetice, în medie, în jur 425 de euro pe an.

Asta în contextul în care, din multitudinea de produse, femeia folosește în mod regulat doar 9 produse.  Comparativ, femeile din Germania cheltuie anual mai puțin de 200 de euro pe cosmetice, iar cele din Spania câte 286. La vârful clasamentului se află femeile din Arabia Saudită cu 806 de euro.

42% din femei cumpără cosmetice la promoții, 20% din femei cumpără produse cosmetice când acestea sunt pe terminate, iar restul de 38% – când simt nevoia.


”Mama fără vârstă” își dezvăluie toate secretele. Lumea crede că e sora fiicelor sale

Care sunt filmele verii? Îți arătăm trailerele lor


Ce fel de cosmetice cumpără româncele cel mai des

Pentru aproape jumătate dintre românce (46%) marca produselor cosmetice este cea mai importantă atunci când achiziționează.  De recomandările influencerilor țin cond doar 9% dintre ele!  Pentru aproape o treime sunt importante sfaturile specialiștilor, iar în jur de 40 de procente pun accent pe preț.

Cosmeticele eco sunt iubite de românce – 34% dintre ele le cumpără mereu, 51% se uită mai întâi la preț, în timp ce numai 15% nu sunt interesate de acest aspect.

Există femei care nu se machiază?

Machiajul e la fel de important pentru românce ca și aerul pe care îl respiră, arată cercetarea. Doar 0,23% din ele nu folosesc niciun produs de make-up.

Un sfert din femei se machiază zilnic. ”Dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, 53% petrec timpul machiindu-se în jur de 5-15 minute și 12% mai puțin de 5 minute. 35% dintre românce dedică machiajului mai mult de jumătate de oră din timpul lor. Un portfard obișnuit al femeilor conține multe produse, inclusiv unele fiind de același fel. Statistic, româncele dețin 9 rujuri, 4 creioane de buze, 3 farduri, 4 rimeluri, 7 farduri de ochi și 8 lacuri de unghii”, transmit reprezentanții Picodi.

Sursa foto: Pixabay, Picodi

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp