Carpaccio de castraveți, cu alune presărate. Un aperitiv deosebit pentru cei care vor să slăbească

Carpaccio de castraveți, cu alune presărate. Un aperitiv deosebit pentru cei care vor să slăbească
Iată o reţetă dietetică, hipocalorică, cu un aport mare de apă, recomandată în orice dietă. Liana Sabău ne propune această reţetă foarte uşoară şi foarte gustoasă, pe blogul ei, „Pe masa din bucătărie”. O recomandă mai ales pentru cei născuți în zodia Rac.

Desigur că şi celelalte zodii de apă, Scorpion şi Peşti pot încerca această reţetă, suntem convinşi că va fi pe placul lor.

Consumat ca aliment, castravetele cu coajă, în stare crudă, are un aport de 20kcal la 100 grame, din care carbohidraţi aproximativ 3,63g, grăsimi 0,11g, proteine  0,65g, Vitamina B1 0,027 mg, vitamina B2 0,033 mg, Vitamina B3 0,098g, urme de vitamina B6 și B9,  Vitamina C 2,8 mg, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc.

Castravetele  poate fi utilizat  datorită calităţilor sale terapeutice ca remediu natural în tratamentul: iritațiilor intestinelor, reumatismului, gutei, arsurilor solare, constipației. De asemenea, acesta este un bun laxativ și contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Ridurile pot fi combătute prin aplicarea unor creme sau măști pe bază de castravete. Proprietăți terapeutice extraordinare au și semințele de castravete care tratează afecțiuni variate: tuse, probleme ale tenului, probleme cu expectorația.

Totodată, aroma de castravete proaspăt este considerată a fi afrodisiacă.

Ingrediente pentru două porții de carpaccio de castraveți

1 castravete Fabio,
3 linguri ulei de măsline extravirgin,
2 linguri muştar,
2 linguri oţet de vin alb,
sare,
1/2 linguriţă zahăr,
boabe de piper roz,
2 linguri arahide prăjite

Mod de preparare

Se spală bine castravetele sub jet de apă rece şi se taie apoi rondele foarte subţiri, cu un cuţit cu lama subţire şi bine ascuţită. Separat, într-un bol, se toarnă uleiul de măsline şi  se înglobează muştarul, oţetul – eu am avut oţet de mere şi vin -, zahărul şi sarea, bătând uşor cu telul sau cu furculiţa, până ce se obţine un sos omogen. Am adăugat şi două linguri de lapte, pentru a-l mai subţia puţin. Cei care tin post, pot adăuga doua linguri de apă. Se aranjează pe două farfurii feliile de castravete, circular şi uşor suprapuse, ca ţiglele pe acoperiş.

În mijlocul fiecărei porţii de castraveţi se aşază o porţie de dressing de muştar. Se presară deasupra boabele de piper roz şi arahidele prăjite şi tăiate mărunt. Se serveşte cu pâine neagră sau cu seminţe, drept garnitură sau pur şi simplu. Va asigurăm ca sosul este extrem de bun şi se potriveşte de minune cu castravetele.

Sursa: Carpaccio de castraveti