Steve Jobs a fost toată viața un om modest, în ciuda realizărilor sale care au rămas în istorie. Cu o avere estimată la 8,3 miliarde de dolari în 2011, la moartea sa, fondatorul Apple a lăsat în urmă patru copii, pe care i-a avut împreună cu soția sa Laurene Powell. 

Jobs s-a căsătorit cu Laurene în 1991 și la scurt timp a venit pe lume primul copil al cuplului, Reed. În timp ce a fost extrem de fericit și bucuria de a deveni tată a fost imensă, Steve Jobs simțea că îi lipsește ceva, căci luxul în care trăia nu se potrivea deloc cu firea modesta a acestuia. 

Imagini inedite cu conacul pe care îl ura și l-a vrut demolat 

Steve Jobs a locuit foarte mulți ani într-o casă pe nume “Casa Jackling” din Woodside, California, pe care a achiziționat-o în 1984. Conacul cu 14 dormitoare, construit în 1925 pentru magnatul Daniel Cowan Jackling, se mândrea pe vremea aceea cu balcoane spațioase, o sală de jocuri, băi de marmură și candelabre elaborate. Însă Jobs s-a plictisit rapid de proprietate după ce s-a căsătorit cu Lauren Powell, în 1991, și au avut primul fiu, Reed. 

Astfel, la scurt timp după, familia s-a mutat într-o casă din Golful San Francisco, în 1994, iar Jobs a solicitat demolarea conacului și înlocuirea acestuia cu o casă mai mică, pe măsura dorințelor sale. Localnicii însă nu au fost de acord cu demolarea și au urmat ani întregi de lupte legale pentru a păstra conacul considerat un adevărat monument istoric intact. Fosta măreție a proprietății în stil spaniol începuse să putrezească, vopseaua de pe pereți era decojită, cu tencuiala care se prăbușea și vița de vie crescută în interiorul camerelor.

Jobs a câștigat în cele din urmă cazul, iar buldozerele au demolat frumoasa vilă în anul 2011, dar nu înainte ca localnicii să scoată de acolo candelabrele și mânerele ușilor. Nu a apucat însă să se bucure de visul de a avea o casă mică, pentru că, într-o crudă întorsătură a soartei, fostul CEO Apple a pierdut lupta împotriva cancerului pancreatic și a murit opt luni mai târziu.

Karmen a lui Minune: „Mi-aș fi dorit să nu știe lumea cine sunt! Au fost și părți nasoale”

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp