Știe să facă bani, ministrul de finanțe. Pe lângă terenurile dobândite prin donații, Florin Cîțu are o casă și un apartament, un cont la Raiffeisen Bank și un credit de 303.000 euro la ING, scrie evz.ro.
Cât de bogat este ministrul
Florin Cîţu este ministrul de finanţe în Guvernul Orban din 4 noiembrie 2019. Ministrul de Finanțe a explicat că obține bani din exploatarea proprietăților sale:
„Banii sunt din exploatarea proprietăților pe care le am. Vânzare-cumpărare înseamnă exploatare de proprietăți. Am vândut terenuri. Am câștigat și în instanță, sunt donații”, a spus Florin Cîțu, citat de aceeași sursă.
Mai mult, Florin Cîţu deţine, împreună cu fratele său George Cîţu, câte 50% fiecare, din 3 terenuri de 1 hectar (teren agricol), 75 hectare (teren forestier) şi 1.250 mp (intravilan). Toate au fost obţinute prin donaţie de la părinții săi, Elena şi Vasile Cîţu, conform declarației de avere.
Ministrul de Finanţe are un apartament de 130 mp în Capitală, jumătate dintr-o casă din Vâlcea şi mai are pe numele său două terenuri în comuna Goleşti din judeţul Vâlcea, din care deține jumătate din fiecare. În conturi are 400.000 de lei, iar în ce priveşte veniturile, anul trecut a obţinut aproape 300.000 de lei. Şeful de la Finanţe are, însă, şi datorii.
Ambele terenuri sunt obţinute prin donaţie de la părinţii lor, Elena şi Vasile Cîţu.
Florin Cîţu are un apartament de 130 de metri pătraţi în Capitală, în sectorul 2. Acesta este proprietate personală şi este cumpărat în anul 2007, prin credit.
De asemenea, ministrul Finanţelor mai este proprietarul a jumătate dintr-o casă de locuit din Vâlcea, comuna Goleşti, în suprafaţă de 130 de metri pătraţi. Casa este dobândită în anul 2014 şi a fost, de asemenea, donată de părinţi.
Florin Cîțu declară și 300.000 de lei, venituri, dar și împrumuturi de 339.000 de euro, de la un prieten și de la bancă.
Totodată, Florin Cîţu a câştigat în anul 2019 puţin peste 122.000 lei din activitatea de senator al PNL şi aproape 30.000 de lei, ca ministru al finanţelor. Adică, un venit total de circa 150.000 de lei.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook