Simona Ionescu / Redactor Șef

Cât de multă putere oferă internetul oamenilor și cum s-a dezvoltat de la apariția sa până în prezent

Cât de multă putere oferă internetul oamenilor și cum s-a dezvoltat de la apariția sa până în prezent
Fiind cei mai norocoși viețuitori ai Planetei Pământ de până acum, trăim într-o perioadă în care internetul a devenit atât de puternic, încât „vocea” online-ului chiar are un cuvânt de spus.

De la familia care servea cina pe o masă de piatră în casa din peșteră, regate cărora poporul se înclina și până la comunism, marea majoritate a populației a trăit mai mult sau mai puțin sub impuneri.

Legile și regulile sunt impuse și în prezent de către conducerea fiecărei țări sau comunități din care o persoană face parte, deoarece fără acestea oamenii ar trăi într-un haos. Cu toate acestea, „vocea poporului” nu a fost niciodată mai puternică decât în prezent, iar asta se datorează internetului și puterii pe care acesta o oferă omenirii, de la apariția sa și până în prezent.

Când a apărut pentru prima dată cuvântul „internet”?

Vinton Cerf, Yogen Dalal şi Carl Sunshine se numesc cei ce au realizat un protocol de reţea în anul 1974, care conţinea cuvântul internet, prescurtare de la internetworking (Specification of Internet Transmission Control Program). 

Internetul este, aşadar, o reţea unitară de computere şi alte dispozitive cu adrese computerizate, toate conectate între ele şi operând coordonat graţie unui ansamblu standardizat de protocoale de transfer de date.

Tim Berners-Lee (astăzi Sir Timothy Berners-Lee) este omul pe care majoritatea oamenilor îl consideră „inventatorul internetului”. Acesta a inventat de fapt World Wide Web(www.), ca o aplicaţie majoră a Internetului care exista deja.

Primul website din lume a fost construit pe teritoriul francez şi de la data de 6 august 1991 a fost online. Din acel moment, internetul a intrat cu adevărat în viaţa noastră.

Ce putere oferă internetul oamenilor?

Perioada pe care o trăim aduce foarte multe schimbări omenirii de până acum, prin puterea pe care a căpătat-o internetul, sau mai bine zis, puterea uimitoare pe care orice om o poate deține acum, cu ajutorul online-ului. 

Dacă în trecut cuvintele conducătorului unei anumite comunități erau „literă de lege”, iar încălcarea lor aducea pedepse stricte, acum legea poate fi făcută de către internet. Subiectul căsătoriei între persoanele de același sex a făcut furori în toate colțurile planetei , iar puterea internetului a reușit să pună o lege în vigoare în mai multe țări. 

Internetul are puterea de a schimba legi

De-a lungul timpului, au existat numeroase nemulțumiri cu privire la legile impuse. Atunci când apărea o indignare majoră într-o comunitate, oamenii care doreau să își impună punctul de vedere își formau un grup și „vocea poporului” își manifesta părerea către lider. Un grup are nevoie de o fundație serioasă pentru a-și atinge ținta, așa că adunările de oameni cedau într-un anume punct. 

Se pare că s-a format cel mai solid grup, unde membrii provin din orice colț al lumii și împart aceeași casă, server-ul de Internet.

Dacă internetul a căpătat o asemenea putere în aproximativ 30 de ani, oare ce se va întâmpla în următorii 30? 

Andreea Bălan l-a dus pe noul iubit la concertul ei din Alexandria. Cum l-a pregătit înainte

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre