Cât de tare a traumatizat-o Petre Roman pe fiica sa, Oana, în copilărie. Pedeapsa cu debaraua

Cât de tare a traumatizat-o Petre Roman pe fiica sa, Oana, în copilărie. Pedeapsa cu debaraua
Oana Roman e un personaj care nu s-a sfiit niciodată să spună lucrurilor pe nume. A vorbit pe șleau, toată viața ei. Acum a povestit cum a fost în rtolul de tată primul prim-ministru al României eliberate d ecomunism. Petre Roman nu a fost chiar un persponaj facil. Făcea educație cu cureaua pantalonilor în mână.

Oana Roman susține că a avut o copilărie frumoasă și fericită privită din exterior, însă în realitate nu a fost totul de poveste. Fiica fostului premier al României, Petre Roman, a dezvăluit în cadrul unei emisiuni TV care a fost, de fapt, relația cu familia sa. Crescută într-o familie celebră, cu doi părinți super-ocupați cu viața profesională, mica Oana a simțit deseori nevoia unei afecțiuni care nu prea își mai găsea loc în programul aglomerat al celor ce i-au dat viață.

Oana mărturisește că era fascinată de cariera mamei, aceasta fiind un adevărat model pentu ea. Când vine însă vorba de celebrul ei tată, vedeta are amintiri controversate și a rămas cu fobii induse de el. Deseori a fost pedepsită și bătută. Era regula casei: dacă greșea primea o pedeapsă. Greșeală era considerat și dacă întârzia câteva minute peste ora stabilită să revină în casă de la joacă.

Bătută cu cureaua și închisă în debara

Cel mai adesea, pedepsele paterne erau bătaia cu cureaua de la pantaloni și încuiatul în debadaua întunecoasă. Oana Roman spune că aceste lucruri și-au pus amprenta asupra vieții ei pentru că și în prezent îi este teamă de spațiile închise.

„Pe vremea mea era altfel cu parenting-ul, ai mei nu-și prea arătau dragostea, dar am fost un copil foarte iubit. Am fost mereu o familie atipică, datorită educației. Mama era un model, era acea persoană care reușise să facă atâtea lucruri. Eu mă miram și când luam masa cu mama, iar tata a fost obsedat mereu de curățenie și eu aveam mereu o problemă, căci camera mea era mereu dezordonată.

La noi nu exista să trecem peste, greșeai, plăteai! Nu îmi era frică de el, dar era o autoritate pe care o respectam, plus că aveam și o guvernantă rusoaică, care mi-a fost ca o bunică. Eu când mă duceam la joacă, mai întârziam și-l găseam pe tata transfigurat de frică când mă întorceam acasă și mi-o mai luam cu cureaua sau mă închidea în cămară, de atunci nu pot sta în locuri închise”, a spus  Oana Roman în timpul emisiunii.