Simona Ionescu / Redactor Șef

Cât trebuie să scoateți din buzunar ca să dormiți într-una dintre casele regelui Charles din România, chiar în patul în care se odihnește Suveranul

Cât trebuie să scoateți din buzunar ca să dormiți într-una dintre casele regelui Charles din România, chiar în patul în care se odihnește Suveranul
Are 56 de cabane, 12 case și 7 palate, spune New York Times, estimate de Forbes la peste 25 miliarde de dolari.

Dar atunci când vrea să uite de tot și de toate, regele Charles vine în România, pentru că iubește liniștea și colțul de Rai al Transilvaniei.

Una dintre locurile de suflet ale regelui Charles este casa din Valea Zălanului, unde poate ajunge oricine dorește, plătind aproximativ 200 de dolari pe noapte.

„Departe de a fi cea mai luxoasă, oferă o șansă rară: pentru aproximativ 200 de dolari pe noapte, cu mesele incluse, oamenii de rând sunt primiți cu bunăvoință și se pot simți ca un rege. Nu există o recepție sau vreun hol de primire la pensiunea regelui – „un trio de clădiri rustice dintr-un sat vechi de 350 de ani din Valea Zălanului, în Transilvania.

„Singurele accente contemporane sunt ceainicele electrice, caloriferele și apa îmbuteliată”

Înregistrarea cazării se face în sala de mese comună, unde o femeie, care este și bucătăreasa, îți înmânează o cheie veche. Aceasta va deschide ușa uneia dintre cele șapte camere, toate mobilate parcă după ediția românească a revistei House Beautiful, ediția 1740. Singurele accente contemporane sunt ceainicele electrice, caloriferele și apa îmbuteliată”, au spus jurnaliștii de la New York Times.

Una dintre „plăcerile vinovate” ale sale

Regele Charles a intrat în posesia casei în anul 2008, iar de atunci a fost văzut adesea venind în vacanță, descriind Valea Zălanului ca fiind plăcerea lui „vinovată”, „un cerc virtuos în care omul și natura sunt în echilibru”. Cei de la New York Times susțin că oricine poate dormi în același pat în care se odihnește Charles când ajunge în România.

În camera princiară există o fotografie a reginei Elisabeta când era tânără, iar mobilierul ales pentru a fi decorată casa este unul vechi, din Transilvania. „În Anglia este mai degrabă o scenă, este mai artificial. Puteți găsi o geantă Gucci într-un sat din Cotswolds, dar nu găsești praf pe străzi sau găini și rațe care se plimbă pe stradă, cum avem aici.

Este diferența dintre un Disneyland și lucrul real”, susține contele Tibor Kalnoky, un aristocrat român înrudit cu Charles. De asemenea, contesa Claudine Rhédey von Kis-Rhéde, care s-a născut în Transilvania, este stră-străbunica reginei Elisabeta a II-a.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre