Președintele în exercițiu, Donald Trump, nu conduce topul celor mai urmăriți președinți pe Twitter. Barack Obama este lider pe Twitter, cu 122,2 de milioane de followers. Primul președinte de culoare din istoria Statelor Unite ale Americii postează aproape zilnic şi o urmăreşte şi pe prima doamnă, Melania Trump.

Cu o diferență semnificativă, pe locul al doilea se găsește actualul președinte al țării, Donald Trump. Acesta are 85,7 de milioane de abonaţi. E cunoscut că actualul lider de la Casa Albă a folosit și folosește rețeaua socială pentru a-și transmite mesajele direct, în condițiile în care a susținut adesea că cea mai mare parte a presei este „partizană”, denumind-o „inamicul publicului” sau „Fake News Media”.

Mai recent, în contextul pandemiei, Trump a intrat în conflict deschis cu Twitter, amenințând cu reglementarea activității pe această platformă, după ce anumite postări i-au fost restricționate.

Milioanele de fani scad în Europa

În clasament se află şi Joe Biden cu 9,2 milioane de fani, urmat de președintele Franței,  Emmanuel Macron, cu 5,7 milioane şi premierul britanic Borris Johnson cu 2,9 de followers. Premierul demisionar al Japoniei, Shinzo Abe, are și el 2,2 milioane de abonaţi de pe Twitter.

Vladimir Putin poate fi urmărit pe contul „Preşedintele Rusiei” dar nu atinge nici măcar un milion de urmăritori, ci doar vreo 840.000. El este urmat de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyden, cu 360.000 de fani

Twitter-ul lui Klaus Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis care postează (probabil prin intermediul consilierilor de imagine) în medie de 2 ori pe lună pe Twitter este urmărit de peste 165.000 de persoane. Este adevărat, această rețea socială nu e așa de frecventată în România. De exemplu, ultima postare e din 19 august.

În egală măsură, există și lideri mondiali care nu se exprimă deloc, cel puțin oficial, pe rețelele sociale. Bunăoară, liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un şi Xi Jinping, cel mai recent lider chinez, nu au conturi de Twitter.

Sursa foto: Pixabay

Multi-milionarul bucătar Gordon Ramsay vrea să umple lumea de restaurantele lui. Care e planul!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp