Rochia are un design foarte tradițional și este confecționată din tafta „peau de soie”, cu un corset geometric împodobit cu diamante. S-au făcut modificări modelului original, desigur, pentru a o adapta la înălțimea lui Beatrice și modestia unei cununii regale în biserică. Remodelarea rochiei pe mărimile și gusturile prințesei Beatrice a fost efectuată de către costumiera personală a reginei, Angela Kelly, împreună cu Stewart Parvin, croitorul preferat al reginei.
Rochia a fost proiectată de Sir Norman Hartnell și purtată de către Majestatea Sa în anul 1962, la premiera filmului „Lawrence Of Arabia”, unde Regina Elizabeth II l-a întâlnit pe Peter O’Toole.
Hartnell a avut o ascensiune uimitoare în carieră, de la crearea de uniforme pentru „lift girls” la începutul anilor 1920, până la proiectarea hainelor pentru membrii familiei regale. Acesta a proiectat două dintre cele mai importante rochii ale secolului 20: rochia de mireasă a reginei și ținuta pentru încoronarea acesteia din 1953. De asemenea, este creditat pentru transformarea Londrei într-un hub de modă rival cu Parisul.
De obicei, o mireasă nu susține un discurs la nunta ei, dar prin purtarea aceastei frumoase rochie cu aer romantic, creată cu 26 de ani înainte de a se naște, Beatrice a comunicat legătura sentimentală dintre ea și Eegină.
Majestatea Sa i-a permis nepoatei sale, în vârstă de 31 de ani, să poarte aceeași tiara pe care a purtat-o la propria nuntă din 1947. Ca o uimitoare dublă manifestare de generozitate, de neegalat pentru orice mireasă regală anterioară, monarhul a depus toate eforturile pentru a se asigura că nunta nepoatei sale cu Edoardo Mapelli Mozzi va fi o zi memorabilă pentru cuplu.
Locația, florile și fotograful sunt detaliile mai puțin importante în organizarea nunții. Alegerea rochiei însă, este una dintre cele mai mari decizii pe care trebuie să le iei atunci când îți planifici nunta, așa că trebuie să fie cea potrivită.
Foto: DailyMail
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook