Ce preț a plătit Grace Kelly ca să fie prințesă. Milioanele de dolari lipsă

Ce preț a plătit Grace Kelly ca să fie prințesă. Milioanele de dolari lipsă
Un nou documentar a scos la iveală noi detalii din viața prințesei de Monaco. Grace Kelly a plătit un preț mare ca să fie prințesă. E vorba despre milioane de dolari.

În ciuda căsătoriei ei de basm, Grace Kelly a plătit scump pentru a fi prințesă. Starul iconic a renunțat la milioane de dolari pentru o viață alături de Prințul Rainier III de Monaco, a dezvăluit un nou documentar de pe Channel 5, „Grace Kelly: The Missing Millions”. 

Înainte ca Grace Kelly să devină prințesă de Monaco, ea a fost actriță la Hollywood. A câștigat primul ei premiu al Academiei pentru rolul alături de Bing Crosby în „The Country Girl” în 1955, la 25 de ani. De acolo, a continuat să joace într-o serie de alte clasice, inclusiv „High Society” (1956) cu Crosby și Frank Sinatra. Și trei dintre cele mai notabile filme ale lui Alfred Hitchcock, inclusiv „Rear Window” (1954) cu James Stewart, „Dial M for Murder” (1954) și „To Catch a Thief” (1955).

Ce preț a plătit Grace Kelly pentru a fi prințesă 

În 1956, Kelly a decis să renunțe la carieră la doar 26 de ani pentru a se căsători cu prințul Rainier A spus adio și unei zestre de 2 milioane de dolari (aproximativ 20 de milioane de dolari astăzi) pentru familia regală din Monaco, supranumită Casa Grimaldi. În momentul morții sale tragice în urma unui accident vascular cerebral la 52 de ani, singurele active pe care le avea prințesa pe numele ei erau o cabană din Irlanda, deținută de bunicul ei și o economie de 10.000 de dolari (27.000 de dolari astăzi).

Kelly fusese întotdeauna bogată. Născută într-o familie bogată din Philadelphia în 1929, s-a mutat la New York la 18 ani pentru a urmări școala de modele și actorie, plătind 1.000 de dolari pe an ca pentru a urma o școală de teatru.

Marele ei succes a venit destul de curând, care s-a desfășurat în patru ani foarte ocupați de film. A jucat inclusiv în filmul „High Noon”. Acesta a câștigat patru premii Oscar și a încasat 18 milioane de dolari (echivalentul a 177 milioane de dolari acum) la box-office. 

Și-a cedat toată averea către Casa Grimaldi 

a plătit Grace Kelly

Kelly l-a cunoscut pe prințul Rainier în 1955 la Festivalul de Film de la Cannes și s-a căsătorit anul următor. Imediat după, a renunțat la actorie. Mai mult decât atât. Grace Kelly și-a cedat toată averea către Casa Grimaldi, conform documentarului. 

În ciuda faptului că și-a cedat averea către familia regală,  moștenitorii prințesei beneficiază acum de o avere consistentă. În 2019, averea prințului Albert al II-lea, fiul lui Grace Kelly, era estimată la 1 miliard de dolari. 

Foto: Facebook

Prințul Philip s-a născut pe masa din bucătărie. Viața complicată a celui mai longeviv consort regal britanic